Airbus A320-200 fra Vueling. (Foto: (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Vueling lancerer seks nye danske ruter

Det spanske lavprisflyselskab Vueling har onsdag præsenteret sit sommertrafikprogram for Skandinavien. Billund Lufthavn får nye ruter til Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca, og CPH får også tre nye ruter.

I den kommende sommer bliver der øget konkurrence på de spanske flyruter fra Billund Lufthavn. Det spanske lavprisflyselskab Vueling, der er en del af IAG, har i dag præsenteret et opgraderet rutekort i Skandinavien, og her optræder Billund for første gang.

Vueling lægger ud med to ugentlige afgange til Barcelona på mandage og fredage fra den 18. juni, mens Málaga og Palma de Mallorca fra den 19. juni vil blive betjent på onsdage og lørdage. Tilsammen vil det spanske flyselskab således tilbyde seks ugentlige afgange fra Billund.

Som udgangspunkt flyves der med 180 sæders Airbus A320, men selskabet råder også over A320neo med 186 sæder samt de noget mindre Airbus A319 med 144 sæder.

Højt på prioriteringslisten
Vueling har været et flyselskab som Billund Lufthavn har haft i kikkerten i mange år, og derfor er der også stor begejstring i den internationale vestdanske lufthavn over de nye ruter.

“Det er fantastisk at kunne præsentere, at der kommer et nyt haleror på platformen igen. Ikke alene er det nogle ekstremt populære feriedestinationer, de bringer med sig, men vi er stolte af, at vi nu samarbejder med Vueling. Det er et samarbejde, der længe har stået højt på vores prioriteringsliste,” siger administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

Selvom der traditionelt vil være flere danskere, der ønsker at rejse til Spanien end det omvendte, så har COVID-19-pandemien styrket efterspørgslen efter destinationer med luft omkring sig, og derfor tror man på et øget antal spanske turister til Danmark.

“Mallorca og Málaga har altid været attraktive charterdestinationer for danskerne. Men Danmark og i særdeleshed Vestdanmark kan også noget for de spanske turister – især fra storbyen Barcelona, Vi har attraktive UNESCO-områder, flere attraktioner heriblandt Legoland, og så er vi stærke på gastronomi. Og med Vuelings popularitet i Spanien, vil de helt sikkert også bringe turister med til Danmark,” vurderer lufthavnsdirektøren.

Tre nye ruter fra København
Udover Billund kommer Gøteborg, Bergen og Stavanger også på rutekortet fra Barcelona, hvor København, Stockholm, Oslo og Aalborg har været i mange år.

Vueling vil herudover også tilbyde tre nye ruter fra København til Alicante, Málaga og Palma de Mallorca. Málaga-ruten har tidligere været betjent fra København, men den trak Vueling sig fra i efteråret 2018 som følge af den massive konkurrence.

Fra Københavns Lufthavn flyver Vueling også til Firenze og Paris og har tidligere også været aktuel med en rute til Rom.

 

Relaterede artikler:

Vueling trækker sig fra Málaga-rute

Vueling indsætter større fly til København

Vueling har appetit på mere dansk