Ryanair åbner CPH-rute til Rom

Rom bliver en af de op til 10 nye destinationer fra Københavns Lufthavn, som Ryanair vil annoncere i dag. Her skal selskabet konkurrere med fire andre selskaber.

Italiens hovedstad Rom bliver en af de op til 10 destinationer, som Ryanair i dag vil annoncere, når man løfter sløret for anden fase af sin baseåbning i Københavns Lufthavn. For to dage siden fortalte Ryanair nemlig i Rom, at København bliver en af syv nye Ryanair-destinationer fra Roms Ciampino-lufthavn.

På et pressemøde torsdag formiddag på Royal Hotel i København vil Ryanairs kommercielle direktør David O’Brien fortælle hvilke nye destinationer, som skal følge i hælene på ruterne til London Luton, Warszawa Modin og Milano Bergamo, som Ryanair åbner 26. marts, når selskabets første fly stationeres på den nye base i Københavns Lufthavn. De tre destinationer blev annonceret i oktober sidste år, da Ryanair officielt meddelte sin ankomst til Københavns Lufthavn.

Ryanair satte i Rom tirsdag ikke dato på hvornår man agter at åbne ruten mellem København og Rom, ligesom man heller ikke sagde noget om hvor mange gange om ugen man vil beflyve ruten.

27 ugentlige flyvninger
Det irske lavprisselskab kommer op imod hele fire andre flyselskaber, der flyver mellem København og Rom. I dag flyver Norwegian, easyJet og Alitalia på ruten. De får fra 6. februar selskab af SAS. De fire selskaber vil alle over de kommende to måneder skrue op for antallet af ugentlige frekvenser. Det betyder, at der ved sommerfartplanens ikrafttræden vil være 27 ugentlige returflyvninger mellem den danske og den italienske hovedstad. Det betyder, at der udbydes omkring 4.500 sæder til salg hver vej hver uge.

De fire selskaber flyver alle sammen til Roms Fiumicino-lufthavn, der ligger omkring 35 kilometer sydvest for byen. Ryanair vil benytte den mindre Ciampino-lufthavn, der ligger 12 kilometer sydøst for byen og kun benyttes af Ryanair og Wizzair. Ved at vælge Ciampino kan Ryanair få ruterabatter i op til fem år i Københavns Lufthavn. De gives, hvis et selskab åbner en rute til en lufthavn, som ingen andre selskaber flyver til i forvejen. Havde man valgt Fiumicino, hvor Ryanair også har ruter fra, havde man ikke opnået rabat i Københavns Lufthavn.

Barcelona og Bruxelles
Ryanair opnår også rabat på sine ruter til Warszawa og Milano, da man benytter henholdsvis Warszawa-Modin og Milano-Bergamo lufthavnene. Ingen andre selskaber flyver til de to lufthavne fra København i dag. I stedet flyver SAS og LOT til Warszawa Chopin-lufthavnen mens SAS og easyJet flyver til Milano Malpensa-lufthavnen. De får snart selskab af Alitalia.

Foruden Rom Ciampino, så kunne lufthavnene Barcelona Girona, Paris Beauvais og Bruxelles Charleroi tænkes at være blandt de lufthavne, som Ryanair agter at flyve til fra København. Det er nemlig alle tre lufthavne i nærheden af store europæiske byer, men også lufthavne, som i dag ikke beflyves fra København. Og dermed vil Ryanair også her kunne få ruterabatter.

Colosseum er en af Roms største turistseværdigheder. Foto: Gunnar Bach Pedersen / Wikimedia Commons.