Ryanair åbner Skandinavien-rute til Gatwick

Ryanair fortsætter sin ekspansion på det skandinaviske marked. Nu vil selskabet også flyve fra Stockholm-Skavsta til London Gatwick.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair følger nu i hælene på bl.a. Cimber Sterling, easyJet og Norwegian, der alleharruter fra Skandinavientil London-Gatwick lufthavnen. Ryanair har hidtil brugt London-Stansted lufthavnen fra Skandinavien, men det forhold ændres der på, når der åbnes en rute til Gatwickfra Stockholm-Skavsta den 5. november.

I forvejen har Ryanair otte andre ruter til Gatwick -udelukkende fra Irland, Spanien og Frankrig, der er blandt selskabets vigtigste markeder. Men nu er Skandinavien altså også kommet ind i det “fine selskab“ hos Ryanair.

Ruten vil få én daglig afgang i hver retning og vil blive trafikeret parallelt med den nuværende rute til London-Stansted.

Ryanair Boeing 737-800

Det er ikke kun i Sverige, at Ryanair vokser. Oslo-Rygge lufthavnen ved Oslo har lige fået Ryanair på landkortet med otte ruter. Oslo-Torp har fået fire nye ruter så antallet er oppe på i alt 20 ruter fra den “alternative“ Oslo-lufthavn. I forvejen flyver Ryanair på Haugesund til fire destinationer.

Ifølge en optælling publiceret på det virtuelle mødested Scanair.no vil Ryanair indenfor et års tid have flere internationale frekvenser fra Oslo-området end SAS har idag.

I Danmark har Ryanair endnu ikke meldt sin ankomst i Københavns Lufthavn. Der flyves indtil videre kun på Aarhus og Billund.