Ryanair aflyser 600 fly på grund af strejkevarsel

Ryanairs kabinepersonale i Spanien, Portugal og Belgien har varslet strejker i næste uge. 12 procent af alle Ryanair-afgange i Europa aflyses.

Det irske lavprisselskab Ryanair aflyser op til 300 flyvninger om dagen onsdag den 25. juli og torsdag den 26. juli på grund af planlagte strejker blandt selskabets kabinepersonale i Belgien, Spanien og Portugal.

Ifølge Ryanair vil op til 50.000 af selskabets 430.000 kunder, svarende til 12 procent, blive påvirket hver af de to dage på grund af at det, selskabet beskriver som ”unødvendige” og “uberettigede” strejker set i forhold til kabinepersonalets løn- og arbejdsvilkår.

200 flyvninger til Spanien berøres
Aflysningerne i de to dage i næste uge kommer til at berøre op til 200 – eller 24 procent – af selskabets daglige flyvninger til og fra Spanien, op til 50 – eller 27 procent – af flyvningerne til og fra Portugal, op til 50 – eller 31 procent – af flyvningerne til og fra Belgien. Eller samlet set 12 procent af selskabets totale antal flyvninger i Europa.

Ifølge selskabet er alle berørte kunder blevet kontaktet og har fået tilbud om ombooking. Alternativt kan kunderne få billetterne refunderet.

Ryanair har i forvejen meddelt, at det vil aflyse 24 flyvninger mellem Storbritannien og Irland den 20. juli efter strejkevarsler fra den irske pilotforening (IALPA) om strejker blandt selskabets irsk baserede piloter fredag den 20. juli og tirsdag den 24. juli.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-piloter varsler nye strejker

Ryanair-personale truer med strejker

Ryanair anerkender fagforeninger for kabineansatte