Ryanair-fly i Belfast International Airport. (Foto: Jonny McCullagh | shutterstock)

Ryanair flytter irsk kapacitet til kontinentet

Ryanair stopper med at flyve fra de to lufthavne i nordirske Belfast, når vinterprogrammet starter. Lavprisselskabet bebrejder regeringen, at den ikke vil fjerne eller mindske afgift på passagerer.

Fra 30. oktober er der ikke længere Ryanair-flyvninger fra de to lufthavne i nordirske Belfast; henholdsvis Belfast International Airport og Belfast City Airport.

Det irske lavprisselskab har valgt at droppe sine flyvninger fra Nordirland og i stedet flytte flykapaciteten til kontinentet og til Storbritannien. Tidligere i år stoppede Ryanair sine flyvninger fra nordirske Derry. Det skriver news.sky.com.

I en erklæring fra Ryanair, bebrejder selskabet den nordirske regering, at den ikke har fjernet eller reduceret en passagerafgift, ligesom selskabet savner initiativer fra de to lufthavnes side, der kan hjælpe trafikken på fode efter COVID-19.

Fly sendes til billigere lufthavne
Ryanair siger, at flyene “vil blive omfordelt til billigere lufthavne andre steder i Storbritannien og Europa til vinterfartplanen, der starter i november.”

En talsmand for Belfast International Airport kalder det skuffende, at Ryanair har besluttet at trække sig fra hele det nordirske marked efter at have været til stede i alle de tre lokale lufthavne de senere år.

Talsmanden siger, at flytningen var forventet, og at lufthavnen har “været i dialog med eksisterende og andre nye flyselskaber for at give kontinuitet på de ruter, der forlades af Ryanair. Vi håber at kunne offentliggøre oplysninger om nye ruter i den nærmeste fremtid.”

Bekymret for irsk turisme
Fra Belfast International Airport flyver Ryanair til Alicante, Gdansk, Krakow, Malaga, Bergamo og Warszawa. Fra Belfast City Airport flyver Ryanair til Alicante, Barcelona, Ibiza, Malaga, Palma de Mallorca og Valencia.

Koncernchef i Ryanair, Michael O’Leary, er kritisk overfor både Irlands og Nordirlands tilgang til turisme.

“Jeg er meget bekymret for irsk turisme. Der er ingen dagsorden for transport i dette land. Irland er en ø i Europas periferi,” siger han ifølge belfasttelegraph.co.uk.

 

Relaterede artikler:

Ryanair overvejer større fly

Ny nordisk Ryanair-offensiv

Nye kapacitetstilpasninger hos Ryanair