Ryanair opgiver ny Aarhus-rute efter tre uger

En ny Ryanair-rute fra Aarhus Lufthavn til Las Palmas sælger så dårligt, at det irske lavprisflyselskab efter tre uger har besluttet at lukke ruten igen allerede den 16. januar.

Da Ryanair den 1. november åbnede en ny vinterrute fra Aarhus Lufthavn til Las Palmas, skortede det ikke på kreative tiltag for at tiltrække offentlighedens opmærksomhed omkring den nye flyrute.

Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg ofrede sig for sagen og hoppede i Aarhus Å for at markere åbningen, mens Ryanair sendte en lettere påklædt badenymfe til ruteåbningen i den østjyske lufthavn.

Men der er tilsyneladende ikke mange, der har lyst til at rejse med Ryanair fra Aarhus Lufthavn til Gran Canaria. Ryanair har nemlig meget usædvanligt besluttet at lukke ruten midt i sæsonen.

Alle passagerer har i går fået besked om, at ruten lukker og at sidste afgang vil være den 16. januar. Beslutningen om rutelukningen sker således blot tre uger efter åbningen, hvilket ikke er vanligt for det irske lavprisflyselskab.

“Antallet af bookinger har ikke udviklet sig så positivt som forventet, hvorfor vi har besluttet at lukke ruten igen,“ siger Elina Hakkarainen, der er ansvarlig for salg og markedsføring af Ryanair i Norden.

Ærgerlig lufthavnsdirektør
Det var hensigten, at ruten skulle opereres hver fredag fra 1. november til udgangen af marts måned næste år og lanceringen af lufthavnens syvende Ryanair-rute skete da også under stor festivitas, da Ryanairs koncernchef Michael O´Leary lagde vejen forbi Aarhus Lufthavn sidst i april måned.

Dengang var lufthavnens administrerende direktør Peter Høgsberg endnu ikke tiltrådt, og han er da bestemt heller ikke glade for Ryanairs beslutning om at lukke Las Palmas-ruten.

“Det er jeg rigtig ærgerlig over, men jeg er ikke super bekymret, da jeg tror, at der er en naturlig forklaring på det,“ siger Peter Høgsberg.

Han mener blandt andet, at kollapset i Egypten har fået charterarrangørerne til at købe alle hotelsenge på Gran Canaria i vintersæsonen, således at “flight only“ passagerer fra Ryanair har haft svært ved at finde indkvartering til rimelige priser.

Ryanair-passagerer der har booket rejse fra Aarhus til Las Palmas i perioden fra 16. januar til 28. marts har i går fået meddelelse om rutelukningen. Enten kan man vælge at få pengene tilbage eller frit at ombooke til en anden Ryanair-rute fra Aarhus Lufthavn.

Er ønsket stadig at rejse fra en jysk lufthavn til Las Palmas, er Norwegian et alternativ, idet det norske lavprisflyselskab flyver hver lørdag fra Aalborg og Billund til Gran Canaria.