Boeing 737-800NG fra Ryanair bliver udstyret med Split Scimitar Winglets. Foto: Ryanair

Ryanair skal eftermontere udstyr på 400 fly

Ryanair er gået i gang med at udstyre over 400 Boeing 737-fly med winglets, der vil reducere lavprisflyselskabets årlige brændstofforbrug med 65 millioner liter.

I arbejdet med at udlede mindre CO2 har Ryanair netop taget et nyt initiativ.

Det irske lavprisflyselskab har således indgået en aftale med Aviation Partners Boeing (APB) om montering af Split Scimitar Winglets på over 400 fly af typen Boeing 737-800NG. Eftermonteringen af winglets på det første fly fandt sted mandag, og den samlede aftale med at udstyre flyene med winglets har en værdi på 175 millioner dollar (1,2 milliarder kroner, red.).

Split Scimitar Winglets på en Boeing 737NG vil forbedre flyets brændstofeffektivitet med op til 1,5 procent. Ryanair kan årligt reducere brændstofforbruget med i alt 65 millioner liter, mens CO2-emissionerne reduceres med 165.000 ton årligt.

Initiativet med winglets til over 400 Boeing 737-fly vil fremme Ryanairs mål om netto nul-udledning i 2050.

Imponeret over innovativt winglet-design
For Ryanair er monteringen af Split Scimitar Winglets et vigtigt skridt for selskabet i netop bestræbelserne på at mindske CO2-udledningen.

”Som Europas mest miljøeffektive store flyselskab er vi førende inden for bæredygtig luftfart, som det fremgår af denne investering i vores flåde. Denne winglet-teknologi vil hjælpe os med at nå vores ambitiøse miljømål på vores vej mod netto nul-emissioner i 2050,” siger Thomas Fowler, direktør for bæredygtighed hos Ryanair.

”Vi er imponerede over APBs innovative winglet-design og ser frem til at få dem installeret på ikke bare dette første fly, men på over 400 af vores fly for at reducere vores emissioner yderligere.”

Hos Aviation Partners Boeing er der naturlig glæde over, at Ryanair har valgt at få winglets til flere hundrede fly.

”At få operatøren af verdens største flåde af 737-800NG-fly til at have Split Scimitar Winglets er den ultimative støtte til APB og dets produkter. Vi er både ydmyge og beærede over at fortsætte med at støtte Ryanair i deres ambitiøse bæredygtighedsinitiativer,” siger Patrick LaMoria, kommerciel chef i APB.

 

Relaterede artikler:

Ryanair: Salgsrekord i sidste uge

FPU: Tillykke til Ryanair og Dansk Metal

Rekordmange passagerer med Ryanair i 2022