Så dygtige er selskaberne til at fylde flyene

En høj kabinefaktor er afgørende for, at luftfartsselskaberne får udnyttet den udbudte kapacitet bedst muligt. Der er stor forskel på, hvordan selskaberne har klaret sig i august måned. CHECK-IN.dk viser hvem, der har klaret sig bedst samt hvor, der er plads til forbedring.

Når man i luftfartsindustrien taler om begreberne kabinefaktor og belægningsprocent er det udtryk for, hvor stor en del af den udbudte sædeproduktion, der er blevet solgt i en given periode.

Da en flyvning indebærer faste og relativt store omkostninger, er det vigtigt at så mange passagerer som muligt erombord i flyet.

Traditionelt opererer lavprisflyselskaberne med relativt høje kabinefaktorer, mens netværksselskaberne plejer at ligge noget under. CHECK-IN.dk har taget en pejling på, hvor dygtige luftfartsselskaberne har været til at fylde flyene i august måned.

Selskab – kabinefaktor i pct.

Air France KLM – 84,5 %
British Airways – 84,4 %
Cimber Sterling -66 %
easyJet – 92,3 %
Finnair – 78,4 %
Norwegian – 79 %
Ryanair – 90 %
SAS – 79,3 %

De to største lavprisflyselskaber Ryanair og easyJet er topscorere med en kabinefaktor på over 90 %. Easy Jet kommer bedst ud, idet 92,3 % af samtlige udbudte sæder er blevet solgt.

Blandt netværksselskaberne ligger Air France KLM og British Airways godt til med en kabinefaktor over 84 %, mens SAS halter lidt bagud med kun 79,3 % solgte sæder i august måned.

Hos lavprisflyselskaberne har Norwegianen bemærkelsesværdig lav kabinefaktor i forhold til, at selskabet er rendyrket lavprisflyselskab. Selskabet er også gået to procentpoint tilbage i forhold til samme periode året før. SAS klarer sig i august måned marginalt bedre end Norwegian, hvilket er ganske imponerende.

I den modsatte ende finder man Cimber Sterling, der i august måned kunne præstere en kabinefaktor på kun66 %. Ser man på leisure-ruterne (Boeing 737-platformen) er kabinefaktoren kun en procentpoint bedre med 67 % af samtlige sæder solgt. Dermed står hver tredje produceret flysæde tomt, når Cimber Sterlings fly går i luften.