Newquay er en af de nye SAS-destinationer fra København. (Foto: Kicior99 | GNU 1.2)

SAS åbner 17 nye ruter fra Skandinavien

Cornwall Newquay i det sydvestlige England er en af fem nye destinationer, som SAS vil tilbyde fra København i sommertrafikprogrammet 2019.

SAS har i dag løftet sløret for nyhederne i sommertrafikprogrammet, der træder i kraft den 31. marts næste år. Samlet vil det svensk-danske flyselskab tilbyde 17 nye ruter, hvoraf der er seks helt nye destinationer i rutenetværket.

Danmark er blevet tilgodeset med i alt syv af disse ruter. Fem af ruterne udgår fra København, og Aarhus får to nye ruter i den kommende sommer.

Fra København vil SAS flyve til Catania og Firenze i Italien, Marseille i Frankrig, Stettin i Polen samt Cornwall-Newquay i England. Ruten til Stettin startes op mandag den 1. april, og SAS vil flyve fem gange om ugen til den gamle polsk-tyske havneby. Firenze kommer på rutekortet fra den 11. april med tre ugentlige afgange, mens ruterne til de øvrige tre destinationer åbnes i slutningen af juni med betjening i højsæsonen med op til tre ugentlige afgange.

Fra Aarhus Lufthavn vil SAS flyve én gang om ugen til Rom og Faro fra begyndelsen af april.

“Vi er glade for at kunne tilbyde nye spændende destinationer til vores kunder til næste år. Med mange afgange fra både Danmark, Norge og Sverige, nye fly som er mere brændstofseffektive og  højhastighedswifi ombord, så har vi attraktivt produkt til vores kunder, der vil på en forlænget weekend eller på en sommerferie med venner eller familien,” siger Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndirektør i SAS.

Britisk havneby overrasker
Mens Københavns Lufthavn kan præsentere fem af seks helt nye destinationer, så har Oslo Lufthavn fået den sidste af de nye destination på rutekortet. Herfra vil SAS flyve til Antalya i sommeren 2019, ligesom Faro også bliver tilgængelig fra den norske storlufthavn. Herudover åbner SAS ruter til Gazipasa fra Bergen og Stavanger samt til Nice fra Bergen.

Det svenske marked får trods den nye flyskat fem nye ruter næste sommer. Fra Stockholm-Arlanda vil SAS flyve til Catania, Marseille, Napoli og Reykjavik, og der bliver også plads til en rute til Faro fra Gøteborg-Landvetter lufthavnen.

SAS undgår dog ikke at få konkurrence på de nye ruter fra København. Således flyver Norwegian i forvejen op til tre gange om ugen til Catania, mens spanske Vueling betjener Firenze to gange om ugen.

Derimod bliver SAS alene på ruterne til Marseille, Stettin og Cornwall-Newquay. Sidstnævnte destination er i øvrigt ganske overraskende. Cornwall Airport Newquay har udover en række ruter til De Britiske Øer kun direkte flyforbindelse med Amsterdam, Düsseldorf, Stuttgart, Faro og Alicante, så SAS bliver det eneste selskab i Norden med ruten til havnebyen ved den britiske atlanterhavskyst.

SAS vil lægge de nye ruter til salg fra den 9. oktober.

 

Relaterede artikler:

To nye SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn