SAS åbner to nye ruter fra København

Fra vintertrafikprogrammets start den 27. oktober vil SAS åbne nye ruter fra København til Tyskland og England.

SAS har indtil videre annonceret et halvt hundrede nye ruter, der åbner i løbet af 2012. Men selskabet er endnu ikke færdige med at hente rutenyheder op af skuffen.

Ved vintertrafikprogrammets start den 27. oktober vil SAS åbne ruter fra København til Bremen i Tyskland og til Humberside i England. Det erfarer CHECK-IN.dk.

Ruterne skal flyves med 50-sæders CRJ200 fly opereret af Cimber A/S. Ifølge de foreliggende oplysninger, vil der blive fløjet seks gange ugentligt til Bremen samt fem gange om ugen til Humberside.

CHECK-IN.dk har forsøgt at få informationerne bekræftet direkte fra SAS. Her siger presse- og informationschef Trine Kromann-Mikkelsen:

”Det er korrekt, at der kommer nogle nyheder i vort vinterprogtram, men vi kan endnu ikke bekæfte de enkelte ruter.”

Tidligere danske ruter til Humberside
Det er ikke første gang, at der flyves fra Danmark til Humberside, I 1987 etablerede daværende Cimber Air en rute fra Esbjerg til Humberside, og denne rute blev sidenhen overtaget af Newair, der fløj den frem til begyndelsen af 1990´erne.

Ser man derimod på ruten fra København til Bremen var den i flere år opereret tyske OLT, der sidste år blev overtaget af et polsk selskab. Men i begyndelsen af 2013 måtte OLT Express indstillet aktiviteterne, hvorfor SAS ikke længere kunne opretholde den codeshare-aftale, som selskabet har haft med OLT på ruten mellem Bremen og København. I stedet har SAS valgt selv at flyve til den tyske by, der ligger et sted midt imellem Hamborg og den hollandsk-tyske grænse.

Satsningerne på ruterne til Bremen og Humberside er endnu et eksempel på, at SAS i stigende grad vil gå ind på de regionale ruter fra Skandianvien. SAS har gennem nye ACMI-aftaler fået mulighed for at benytte egnet flykapacitet fra Cimber A/S, Braathens Aviation og snart også Jet Time.