SAS åbner to nye udenrigsruter fra Jylland

SAS åbner i midten af august to nye udenrigsruter til Stockholm fra henholdsvis Billund og Aalborg.

SAS har i mange år overset det jyske marked, idet strategien har været udelukkende at betjene det danske marked med udenrigsruter fra Københavns Lufthavn.

Denne strategi lader til at være under forandring, idet SAS i midten af august måned åbner direkte ruter fra Aalborg og Billund til Stockholm. Det erfarer CHECK-IN.dk.

Fra Billund Lufthavn vil SAS fra den 18. august flyve to gange dagligt undtaget lørdage til Stockholm-Arlanda lufthavnen. Tilsvarende åbner SAS dagen efter en rute fra Aalborg til Stockholm. Denne rute bliver baseret på en middags-rotation med i første omgang tre ugentlige afgange på mandage, torsdage og søndage.

De nye jyske ruter til Stockholm vil blive opereret af Braathens Regional (Golden Air) på vegne af SAS. Braathens Regional benytter ATR72-500 fly med plads til 72 passagerer eller SAAB2000, der har en kapacitet på 50 sæder.

“Jeg kan bekræfte, at SAS åbner nye ruter mellem Jylland og Stockholm i sensommeren, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt gå i detaljer. Vi vil melde det fulde trafikprogram ud i den kommende uge,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

SAS åbnede i august måned sidste år en sæsonrute fra Oslo til Billund med seks ugentlige afgange med Boeing 737-fly fra den norske base. Dermed vil der være tre SAS-udenrigsruter i det jyske marked efter sommerferien.

Konkurrence til Sun-Air
Fra Billund til Stockholm kommer SAS i direkte konkurrence med Sun-Air of Scandinavia, der flyver som franchise-partner for British Airways 12 gange om ugen til Bromma-lufthavnen i det centrale Stockholm. Derimod er det første gang, at Aalborg Lufthavn får en direkte flyforbindelse til den svenske hovedstad.

Sun-Air har ellers fundet en lukrativ niche med især skandinaviske ruter fra lufthavnene i Billund, Aarhus og Aalborg. Men nu får selskabet konkurrence på sin egen hjemmebane fra SAS.

Derfor bliver planerne hos det skandinaviske flyselskab sandsynligvis ikke vel modtaget hos Sun-Air´s ejer og administrerende direktør Niels Sundberg, der fredag den 17. maj foretager den sidste kommercielle flyvning som luftkaptajn hos det Billund-baserede flyselskab.

I 2012 var der i alt 13.089 passagerer på ruten mellem Billund og Stockholm-Arlanda indtil Cimber Sterlings konkurs den 3. maj. Herefter overtog Sun-Air ruten med Bromma-lufthavnen som destination og transporterede resten af året 11.159 passagerer frem og tilbage til Stockholm. Dermed er der et potentiale på minimum 25.000 passagerer fra Billund til Stockholm.

Fra Aarhus var der i 2012 i alt 13.692 passagerer på Sun-Air´s rute til Stockholm-Bromma, der betjenes ni gange om ugen. Fra Aalborg Lufthavn er der ingen historiske tal, men Stockholm har det største uservicerede rutepotentiale fra den nordjyske lufthavn.