SAS: Aviator skal være en toptunet arbejdsgiver

Hvis Aviator skal overtage SAS Ground Handling, så skal selskabet sørge for at være en toptunet arbejdsgiver for SGH-medarbejderne, lyder kravet fra SAS.

SAS og den svenske handling-koncern Aviator forhandler lige nu om, at Aviator skal overtage SAS’ handlingsaktiviteter i Københavns Lufthavn og i en række andre store skandinaviske lufthavne. Aktiviteter, der i dag er samlet i selskabet SAS Ground Handling (SGH).

Aviator skal dog ikke forvente at få SGH betingelsesløst, understreger SAS.

“Vi forventer, at Aviator er en toptunet leverandør af handlingydelser til os og en toptunet arbejdsgiver for medarbejderne. Vi har et fantastisk ground handling produkt i dk. Og det skal vi også gerne have i fremtiden,“ understreger Lars Sandahl Sørensen, koncernchef i SAS med ansvar for produktionen.

At SAS vil skille sig af med SGH, handler blandt andet om, at SAS i højere grad vil fokusere på kerneforretningen – at flyve fly.

”Vi vil gerne koncentrere os om at være gode til at flyve fly. Vi kan ikke være blandt de bedste indenfor både flyvning og ground handling,” understreger Lars Sandahl Sørensen.

Stort investeringsbehov
Og så er det ikke billigt at være i ground handling-branchen.

”Der er hård konkurrence og investeringsbehovet er stort. Der skal hele tiden investeres i nyt udstyr. Det er også derfor man ser, at de helt store aktører, som eksempelvis Swissport, ikke laver andet end ground handling,” påpeger Lars Sandahl Sørensen.

At parterne forhandler om at Aviator skal overtage SGH, blev offentliggjort i september. På det tidspunkt forventede Aviator, at en aftale er på plads inden 1. december.

Aviator driver selv handlingselskab i Københavns Lufthavn i dag. SGH og Aviator sidder tilsammen på omkring 85 procent af markedet i CPH.