SAS er tilbage i Billund Lufthavn

SAS åbner to nye ruter fra Billund Lufthavn til henholdsvis København og Oslo. Dermed kommer SAS det britisk-finske Flybe i forkøbet. Det er Cimber A/S, der skal flyve indenrigsruten mellem Billund og København.

SAS er atter tilbage i Billund Lufthavn.

Den 13. august åbner det skandinaviske flyselskab en rute mellem Billund og København, og den 3. september følger man efter med en rute fra Billund til Oslo.

Siden Cimber Sterling stoppede med at flyve har mange af SAS’ kunder og danske rejsende ifølge selskabet savnet direkte ruter til Københavns Lufthavn fra forskellige regioner i landet. Rejsende fra Billund har været særligt hårdt ramt uden direkte ruter til København. De kan nu se frem til at flyve med SAS til København fem gange dagligt i hverdagene og to til tre gange i weekenden samt til Oslo en gang dagligt.

“Vi er meget stolte over den udvidelse, SAS har klar til de store regionale lufthavne, hvor mange af vores kunder pendler til og fra. Alt for mange rejsende fra Jylland har stået i en rigtig ærgerlig situation efter Cimber Sterling ikke længere flyver. Her har Billund-ruterne blandt andet været et stort ønske, som vi nu kan indfri,“siger Per Møller Jensen, vice president EuroBonus og Marketing i SAS.

SAS er således i første omgang den eneste operatørder flyver direkte Billund-København og lukker således af for Flybe. Indenrigsruten vil blive opereret af det nye Cimber A/S med ATR72-fly.

Direkte til Oslo
SAS’ nye rute mellem Billund og Oslo starter den 3. september og bliver opereret af SAS med en Boeing-737. Kunderne kan købe billetter til alle Billund-ruterne fra den 3. juli.

Her kommer SAS i direkte konkurrence med Norwegian, der har en daglig rundtur med Boeing 737-800, mens Sun-Air of Scandinavia, der flyver på vegne af British Airways også vil få konkurrence på ruten til Oslo fra Billund.

Endelig har Flybe bebudet sin entré på Billund-Oslo, men her har SAS effektivt lukket disse muligheder af.

Flere afgange fra Aarhus og Aalborg
SAS’ planer for indenrigsflyvning indebærer også en udvidelse af Aalborg og Aarhus. Fra september kan rejsende fra Nord- og Østjylland se frem til en løsning med betydelig flere afgange. Fra Aarhus kommer der op til syv daglige tur-retur flyvninger og fra Aalborg drejer det sig om ni.

“Vi øger med 34 afgange på begge ruter, og det er rigtig passende i forhold til det behov og den efterspørgsel, vi oplever,“ siger Per Møller Jensen.

For at sikre rejsende fra Sønderborg og Bornholm bedre adgang til SAS destinationer videre ud fra København, indgår SAS desuden et billetsamarbejde med DAT. Detaljerne forventes at være klar i starten af juli.

“Alt i alt mener jeg, at SAS præsenterer en god og dækkende løsning for dansk indenrigsflyvning til vores kunder. Løsningen kommer samtidig til at opretholde de vigtige feederruter til Københavns Lufthavn og dermed sikre kunderne adgang til SAS’ store netværk ud i verden,“ afslutter Per Møller Jensen.