SAS-forhandlinger fortsætter fredag

SAS-ledelsen og fagforeningerne fortsætter fredag med at forhandle om den spareplan, som SAS vil have på plads senest søndag og som er afgørende for selskabets videre skæbne.

SAS-ledelsen og de fagforeninger, som organiserer selskabets flyvende personale, mødes igen i dag fredag til forhandlingerne om den spareplan, som ledelsen fremlagde mandag.

Torsdag forhandlede parterne fra kl. 12.30 og frem til omkring kl. 20.

Hverken SAS eller fagforeningerne ønskede torsdag aften at fortælle om forhandlingerne og hvordan de skrider frem.

»Jeg kan kun sige, at vi mødes igen i morgen og taler videre. Det er det eneste, jeg kan sige«, sagde formand Helge Thuesen fra Cabin Attendants Union (CAU) torsdag aften til nyhedsbureauet Ritzau.

Rundt om samme bord
SAS-ledelsen lægger op til en lønnedgang på op til 15 procent, længere arbejdstid og forenkling af det flyvende personales ansættelsesvilkår. Koncernchef Rickard Gustafson og den øvrige ledelse ser gerne, at det flyvende personale i Danmark, Norge og Sverige får samme vilkår. Derfor er forhandlingerne også blevet afviklet med fagforeninger fra alle tre lande rundt om det samme bord.

SAS-ledelsen har givet sig selv og fagforeningerne frist indtil søndag til at nå til enighed. På søndag mødes SAS’ bestyrelse, og her skal SAS-ledelsen gerne kunne fremlægge en spareplan, som fagforeningerne har nikket til. Hvis ikke det kommer på plads, vil SAS’ ejere og selskabets bankforbindelser tage selskabets liv op til overvejelse.