SAS hjælper med at slå tiden ihjel

Der er nu hjælp at hente til de flypassagerer, der ikke har billet til SAS. Det skandinaviske flyselskab har udviklet en iPhone App med navnet “The TimeKiller“, som SAS anbefaler til alle, der ikke flyver med selskabet. Det er tænkt som en morsom måde at slå tiden ihjel, hvis man ikke flyver med det selskab, der de seneste to år er kåret som Europas mest præcise.

Mange lufthavne og luftfartsselskaber har allerede lanceret særlige Apps til iPhone og Android-telefoner, hvor kunderne let kan finde flyforbindelser og bestille billetter.

Det gælder blandt andet lufthavnene i København og Billund samt en lang række luftfartsselskaber, derflyver til danske lufthavne.

Men SAS halter stadig en smule bagud på dette område, selvom koncernchef Rickard Gustafson i forbindelse med den nylige lancering af 4Excellence-strategien lovede forbedringer i den interaktive kommunikation samtidig med relancering af selskabets hjemmeside.

Den populære SAS Crew Guide er allerede tilgængelig som en iPhone App, og nu har SAS valgt at sende SAS TimeKiller i markedet. Det er dog ren og skær underholdning og har kun til formål at skabe opmærksomhed overfor selskabetsposition somet af de mest præcise luftfartsselskaber.

SASTimeKiller indledes med et skærmbillede med følgende tekst: “Not flying with Europe´s most punctual airline? Hope you´ll be home soon.“

Herefter er der adgang til fire relativt ligegyldige ogmeningsløse spil, som mankan fordrive tiden med, hvis man flyver med et andet selskab end SAS ogmåske er forsinket.

Applikationen skal understøtte den position som SAS har opnået hos Flightstats.com, hvor selskabet i 2009 og 2010 er kåret som mest præcise luftfartsselskab i Europa.

Udover de nævnte spil, er der herudover et link til “Book a flight“, hvor brugerne henvises til SAS-hjemmesiden i en version, der ikke er specialtilpasset smartphones og derfor er vanskelig at anvende.

Virale marketingkampagner af denne art florerer kraftigt på nettet samtpå de populære smartphones. Men mange SAS-kunder vil givetvis foretrække, atselskabet i stedet bruger kræfterne på at udvikle en brugbar App til iPhone og Android telefoner fremfor denne gimmick.