SAS køber Cimber

SAS har indgået en aftale om at erhverve 100% af aktierne i Cimber A/S for 20 mio. kroner. Selskabet skal operere SAS’ CRJ-900 flåde.

SAS tager nu et drastisk skridt for at reducere sine omkostninger. Således har SAS købt Cimber A/S for 20 mio. kroner og planlægger at flytte operationen af 12 CRJ-900 fly over i selskabet. Det betyder formentlig, at piloter og kabinepersonale på CRJ-900 flyene overflyttes og ansættes på andre løn- og ansættelsesvilkår end de har i dag.

Afviklingen af Cimber nuværende flåde af CRJ200 og ATR72 vil blive gennemført som allerede meddelt, og besluttet af Cimber. Om nogle af de afskedigede medarbejdere kan fortsætte under det nye ejerskab er endnu uvist.

Med købet følger SAS i fodsporet på en række andre europæiske flyselskaber, som også har outsourcet store dele af deres flyflåder til mindre flyselskaber med lavere lønninger og lavere driftsomkostninger.

Rationalet bag den drastiske beslutning er, at SAS har behov for at reducere sine driftsomkostninger og CRJ-900 flyene er en selvstændig operation med base i København, som nemt kan udskilles fra den øvrige SAS-produktion. De piloter og stewardesser, der flyver CRJ-900 flyene i SAS i dag vil nemt kunne følge med over i Cimber A/S og blive ansat på nye kontraktvilkår.

”Købet af Cimber giver SAS adgang til en specialist inden for regionale flyvninger med en meget konkurrencedygtig produktionsplatform, der supplerer SAS’ produktion med større Airbus og Boeing-fly. På grund af de forventede synergier kan købet af Cimber også give muligheder for SAS til at opretholde og udvikle de regionale ruter i netværket til gavn for SAS’ kunder,” siger Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS.

Tilbage i august i år svirrede der rygter i den danske luftfartsbranche om, at Jet Time skulle overtage driften af SAS’ 12 CRJ-900 fly. Et rygte Jet Times direktør afviste rigtigheden af over for CHECK-IN.dk.

Købet skal godkendes af relevante konkurrencemyndigheder.

Cimber A/S skal fremover operere SAS’ 12 CRJ-900 fly.