SAS launch-customer på nyt kabinelys

Fra næste år vil SAS, som det første flyselskab i verden, få modificeret syv af sine langrutefly med en særlig LED kabinebelysning.

SAS og Lufthansa Technik har underskrevet en aftale om levering af en ny og moderne LED kabinebelysning, det såkaldte HelioJet. SAS bliver første kunde på systemet, der skal installeres på syv af selskabets langrutefly.

”Vi gælder os til at kunne præsentere vores nye langdistancekabiner til vore kunder i starten af ​​2015. Den nye kabinebelysning er et vigtigt element i oplevelsen af vores nye langrutekabine,” fortæller Snorre Andresen, produktchef i SAS.

HelioJet er designet og udviklet i et samarbejde mellem den tyske glas- og belysningsspecialist SCHOTT AG og Lufthansa Technik AG. Systemet nyder ifølge producenten den store fordel, at pærerne holder deres farve igennem hele levetiden, hvor tidligere generationer har tendens til at falme. Den første installation vil finde sted i december 2014 og forventes klar til første flyvning i starten af 2015.

Enkelt at betjene
Hos Lufthansa Technik AG er man glade for, at SAS har valgt den nye LED-belysning til sine Airbus A330 og A340-langrutefly.

”Det er en beslutning, der sætter et respekteret godkendelsesstempel på innovationen fra HelioJet,” forklarer Andrew Muirhead, produktchef i Lufthansa Technik. Kontrakten med SAS omfatter både certificering af det nye system samt levering, installation og vedligeholdelse.

Den nye kabinebelysning består af enkelte komponenter, der gør, at systemet kan integreres i kabiner af enhver størrelse. Hele belysningen styres enkelt og hurtigt af kabinepersonalet ved hjælp af en touchskærm i kabinen. Skærmen indeholder blandt andet et farvekontrolsystem, der gør det muligt at skabe den rette atmosfære eller tilpasse belysningen efter tid på dagen.