SAS lokker aktionærer med rabatter og guldkort

SAS har lanceret et ny aktionærprogram, hvor selskabets aktionærer lokkes med rabatterede kampagnepriser og adgang til EuroBonus-kort med Guld- eller Diamantstatus.

Gennem tiden har aktionærerne i SAS haft adgang til at købe billetter til særpris via de såkaldte SAS Friends & Family-kampagner, der har været afviklet to til tre gange om året. Rabatterne i disse kampagner har typisk ligget på mellem 10 og 15 procent i forhold til de normale priser.

Nu har SAS imidlertid valgt at tage et nyt lokkemiddel i brug i forbindelse med rekapitaliseringen. En igangværende fortegningsemission, der skal tilvejebringe 3.994 millioner svenske kroner, udløber den 19. oktober kl. 17.00, og nuværende aktionærer, der ønsker at øge aktiebeholdningen i SAS kan få et EuroBonus-guldkort eller diamantkort med i købet.

Det kræver dog, at man er indehaver af mellem 100.000 og 1.000.000 aktier den 30. november for at få guldstatus, mens diamantstatus kun gives til aktionærer, der på denne dato ejer flere end en million aktier.

20-dobling af antallet af aktier
I øjeblikket er der blot 129 navnenoterede aktionærer med en beholdning på mellem 100.000 og 1.000.000 aktier, mens der er 15 aktionærer med en besiddelse på over en million aktier.

Der kan dog komme mange flere til, for i den igangværende fortegningsemission er det muligt for de eksisterende aktionærer at købe nye aktier (en tegningsret på ni nye aktier for hver nuværende aktie, red.) til en pris af 0,8268 danske kroner per ny aktie. Dermed skal der højest betales omkring 80.000 kroner for et guldkort afhængig af, hvor mange aktier, som i forvejen ejes i det skandinaviske flyselskab.

I dag er der 383 millioner aktier i SAS, og når rekapitaliseringsplanen er gennemført i begyndelsen af november, vil der være mellem mellem 7,3 og 7,7 milliarder aktier.

Mindst 4.000 aktier
Ønsker man som aktionær udelukkende at få adgang til SAS Friends & Family-kampagnepriserne, så skal man været navnenoteret indehaver af mindst 4.000 aktier for at få adgang til dette. Tidligere lå denne grænse på 400 aktier.

Adgang til kampagnepriserne samt særstatus på EuroBonus-medlemskab kræver, at de pågældende SAS-aktionærer i forvejen er medlem af SAS EuroBonus-programmet.

 

Relaterede artikler:

Ordet “likvidation” benyttet 16 gange i SAS-prospekt

SAS glemte at betale udbytte til aktionærer

2.500 kroner for adgang til SAS-rabatter