(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

SAS Lounge Oslo – En hotdog tak

SAS Loungen i Oslo består af to separate lounges, som i selskabets øvrige to hubs i Stockholm og København. Den ene er, hvad SAS kalder, en Business lounge. Den anden er en Gold Lounge. Førstnævnte kan benyttes af selskabets passagerer på SAS Plus billetter, samt på øvrige Star Alliance-flyvninger ud af Oslo, hvor passageren har en Business billet, eksempelvis med Lufthansa eller Austrian Airlines. Guld Loungen er forbeholdt de der rejser med et SAS Guld kort eller højere, samt passagerer med en Star Alliance flyvning, som har et Star Alliance Gold kompatibelt kort. SAS Eurobonus medlemmer med et guldkort eller…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Rummelig og arbejdsvenlig. Godt udvalg af mad og drikke – specielt i Gold loungen. SAS Guldkort medlemmer eller højere kan tage familien med i loungen (max 4 personer)

Minus: Trængsel til tider

Norges største lufthavn – Oslo Gardermoen – er også en af tre hubs for SAS. Ikke uventet byder SAS på en stor og rummelig lounge med en lille ekstra ”specialitet” for de sultne.

SAS Loungen i Oslo består af to separate lounges, som i selskabets øvrige to hubs i Stockholm og København. Den ene er, hvad SAS kalder, en Business lounge. Den anden er en Gold Lounge. Førstnævnte kan benyttes af selskabets passagerer på SAS Plus billetter, samt på øvrige Star Alliance-flyvninger ud af Oslo, hvor passageren har en Business billet, eksempelvis med Lufthansa eller Austrian Airlines.

Guld Loungen er forbeholdt de der rejser med et SAS Guld kort eller højere, samt passagerer med en Star Alliance flyvning, som har et Star Alliance Gold kompatibelt kort. SAS Eurobonus medlemmer med et guldkort eller højere, kan tage sin familie med i loungen eller én gæst. Det er ligeledes muligt at købe adgang til Business Loungen i form af penge eller bonuspoints.

Pølse på norsk
Udvalget af mad og drikke er ens i de to lounges med undtagelse af, at der i Gold loungen serveres spiritus og en varm ret på eftermiddagsflyvningerne. Til stor glæde og popularitet blandt de rejsende består denne varme ret de fleste dage af en god gammeldags hotdog. Som en lille norsk variant kan man få denne med lompe. Jeg er selv fan af hotdogs, men varianten med lompe har jeg ikke set uden for Norge. Lompe er en kartoffelpandekage som man simpelthen ruller rundt om pølsen. For dem der foretrækker andet end hotdog, findes der et godt udvalg af salat, brød, flutes og diverse pålæg. Lidt kage og kiks til den søde gane finder man også, samtidig med at der er et fint udvalg af varme og kolde drikke. Danske Carlsberg har endda sneget sig ind i fadølsanlægget.

Gode arbejdsmuligheder
Begge lounger er udført i samme skandinaviske design som SAS’ øvrige lounger, og har en god blanding af komfortable stole og siddegrupper, barløsninger og arbejdsstationer. Enkelte af arbejdsstationerne er også udstyret med en Mac man kan benytte og der findes mulighed for print og fax. Wifi er nemt at tilgå og velfungerende.

Loungen ligger på etagen over afgangshallen i den internationale del af lufthavnen, og kan kun tilgås af rejsende på internationale afgange. For indenrigspassagerer findes der en mindre lounge, som vil blive anmeldt på et senere tidspunkt. Business og Gold loungen har fælles indgang, og der er cirka 8-10 minutters gang fra lounge til de gates, der ligger længst væk og betjener afgangene udenfor Schengen (eksempelvis New York og London).

Trængsel til tider
Loungene vender ud mod transithallen og store vinduer giver et godt lysindfald, samt en rummelig følelse. Dog kan der blive trængsel – specielt på hverdage ved morgen- og eftermiddagsafgangene. Anmelderen har ved flere anledninger oplevet, at der ikke er siddepladser at finde hverken i Gold eller Business Loungen.

Foruden TV skærme med såvel nyhedsudsendelser og afgangstider, findes der et godt udvalg af skandinaviske og engelske aviser og magasiner. Har man meget tid findes der også et lille bibliotek i Gold loungen.

Plus: Rummelig og arbejdsvenlig. Godt udvalg af mad og drikke – specielt i Gold loungen. SAS Guldkort medlemmer eller højere kan tage familien med i loungen (max 4 personer)

Minus: Trængsel til tider

Bedømmelse: 4 af 6 stjerner

 

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyeselskaber og kortdstedere for regler omkring gæster) Gold Lounge

  • SAS Eurobonus Guld
  • SAS Eurobonus Diamond
  • SAS Eurobonus Pandion
  • Star Alliance Gold

Business Lounge

  • SAS Business Class
  • SAS Plus
  • Star Alliance partner business billet
  • Adgang kan købes for mellem kr 169 – 210 eller for mellem 2.500 – 3.000 Eurobonus points
Åbningstider Man – søn åben fra 05.10. Lukker ca. 30 min. inden sidste SAS-afgang
Placering Transithallen. Indgang efter tax-free-butikken i det internationale område. En trappe (eller elevator) op
Mad: Diverse salater, brød, flutes m.m. Varm ret eftermiddage i Gold Lounge
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
Wifi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på SAS og Star Alliance, når de er i sammenhæng med en SAS billet
Website www.sas.dk/alt-om-rejsen/

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.