SAS lukker Houston-rute

SAS lukker sin rute mellem Stavanger og Houston efter kun godt et år. I stedet får CPH i vintersæsonen to daglige SAS-flyvninger til New York.

Den 23. oktober vil et særligt Boeing 737-700 fly med kun 44 business class-sæder for sidste gang sætte kursen fra Stavanger til Houston på den særlige olierute, som SAS åbnede 20. august sidste år.

Som en konsekvens af reducerede aktiviteter i olieindustrien har SAS også oplevet en markant nedgang i efterspørgsel på rejser mellem de to oliebyer. Det betyder, at der ikke længere er tilstrækkeligt fundament til at opretholde nicheruten.

”Olieruten var et udspring af kreativ og konstruktiv produktudvikling mellem SAS og vores kernekunder i olieindustrien, og vi har givet den et grundigt forsøg det seneste år ved at afsøge muligheder i markedet. Desværre må vi konstatere, at nedgangen i branchen også påvirker os, hvorfor vi flytter flyet til København-New York ruten, hvor markedspotentialet er væsentlig bedre lige nu,“ siger Eivind Roald, koncerndirektør i SAS.

Flyet indsættes på aftenafgangen fra København til New York fra slutningen af oktober, hvor vinterfartplanen træder i kraft. SAS har i denne sæson fløjet aftenafgangen i sommerhøjsæsonen. Med ændringerne kommer SAS op på at kunne tilbyde to daglige New York-flyvninger seks dage om ugen hele året, da aftenafgangen vil fortsætte i hele sommersæsonen 2016.

Anvendelse i knap to år
Stavanger-ruten betjenes af PrivatAir for SAS med en Boeing 737, som frem til årsskiftet udelukkende vil være indrettet med 44 business-sæder. Derefter modificeres kabinen til 20 Business-sæder og 66 Go-sæder. SAS har leaset flyet fra PrivatAir i tre år og skal derfor finde anvendelse for det i yderligere knap to år.

Serviceoplægget er helt i linje med SAS’ øvrige oplæg på oversøiske ruter, dog tilbydes underholdningssystem med iPads. Ruten får afgang fra København alle dage undtagen tirsdage kl. 18.25 med ankomst i New York Newark kl. 21.35. Der er så afgang fra New York alle dage undtagen tirsdage kl. 22.55 med ankomst København kl. 12.45 dagen efter.