(Foto: Morten Lund Madsen)

SAS lukker rute til Tel Aviv

SAS har besluttet fra vintertrafikprogrammets start at lukke ruten fra Stockholm til Tel Aviv samt skære ned på ruten fra København. Ifølge SAS er det ikke urolighederne i Israel, der har fremprovokeret beslutningen.

Siden Israel den 8. juli indledte sin offensiv mod Hamaz-bevægelsen i Gazastriben har flytrafikken til Tel Aviv´s Ben Gurion-lufthavn flere gange været truet. Ad flere omgange har flyselskaberne aflyst flyvninger for at kunne garantere for sikkerheden hos passagerer og egne medarbejdere.

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 1. november 2014 vil SAS lukke selskabets rute mellem Stockholm og Tel Aviv. Ruten har været opereret med to ugentlige afgange på mandag og onsdage med Boeing 737-kapacitet.

I stedet skal passagererne fremover dirigeres via Københavns Lufthavn, hvor SAS fastholder beflyvningen af Tel Aviv med tre ugentlige afgang på rutenumrene SK771/SK772.

Rutelukning er operationelt betinget
Man kunne umiddelbart få den tanke, at SAS har valgt at skære ned på Israel-flyvningerne grundet den øjeblikkelige situation, der angiveligt har påvirket efterspørgslen på SAS-ruterne til Tel Aviv.

Det afviser SAS dog.

“Vi fik ikke de slot-tider, (start- og landingstilladelser, red.) som vi gerne ville have. Selvfølgelig kunne man godt forestille sig, at den aktuelle situation har en indvirkning på ruterne, men lige netop denne beslutning er operationelt betinget,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Udover vinterlukningen af Stockholm-ruten til Tel Aviv, vælger SAS også at gå fra tre to to ugentlige afgange i vinterhalvåret fra Københavns Lufthavn opereret med A320-fly.

Derimod fortsætter Norwegian ufortrødent med tre ugentlige flyvninger fra København til Tel Aviv samt to ugentlige rotationer fra Stockholm til den israelske storlufthavn.