SAS Magasinet lukker og slukker

Fra den 1. januar 2011 vil der kun være ét inflight-magasin ombord i de norsk registrerede SAS-fly. Hidtil har SAS Magasinet og Scanorama ligget i stolelommen på alle SAS-flyene på de norske indenrigsruter samt på intra-skandinaviske og europæiske flyvninger til og fra Norge.

Nogle kalder det Norges bedste rejsemagasin. Så det er et populært medie, som SAS ved årsskiftet tager afsked med, når SAS Magasinet ikke længere vil være tilgængeligt i de mange norske SAS-fly.

Den sidste udgave af SAS Magasinet bliver endegyldigt det magasin, der ligger i stolelommerne i de norske fly fra november måned.

“Begrundelsen for at fjerne SAS Magasinet er bl.a., at vi kun ønsker ét inflight-magasin. Det er selvsagt mere rationelt, hvilket samtidigt også tydeligt viser, at SAS er ét selskab,“siger informationschef Knut Morten Johansen fra SAS i Norge til CHECK-IN.dk.

Knut Morten Johansen fortæller samtdig, at efter der blev indført gratis aviser ombord i SAS-flyene på den norske indenrigsruter, er den totale mængde af læsestof blevet øget betydeligt. Det har samtidig reduceret behovet for, at man udover de friske aviser skal have to magasiner til rådighed.

Det velkendte Scanorama vil således være alene tilbage i stolelommen fra 1. januar. Magasinet er verdens ældste inflight-magasin. Første udgave udkom i 1972 og har sidenhen opnået flere internationale anerkendelser.

Undersøgelser viser, at hver læser i gennemsnit bruger 24 minutter på magasinet. Magasinet er derfor en vigtig kanal til at fortælle om det typisk skandinaviske med stor vægt på kultur, kunst, arkitektur og idræt.

Da SAS i Norge har haft sit eget magasin, har andelen af norsk stof i Scanorama angiveligt været underprioriteret. Derfor forventer informationschefenogså, at dette forhold ændres i det nye år.Og noget tyder på, at den populære sektion “Flyskolen“ fra SAS Magasinet bæres med over i Scanorama.