SAS-mand starter ny flymæglervirksomhed

En ny flymægler i København vil formidle adhoc flycharter til virksomheder, foreninger og private. Bag Wingagent står Claus Bo Jensen, som efter en lang karriere i SAS nu starter egen flymæglervirksomhed. Dermed skærpes konkurrencen på det danske marked for flymæglere.

Der er allerede flere om buddet og nu har en helt ny flymægler netop etableret sig i København.

Det er Wingagent, der vilformidle adhoc flycharter til virksomheder, foreninger og private.

Bag Wingagent.com står Claus Bo Jensen, som efter en lang karriere i SAS nu starter egen flymæglervirksomhed. Dermed vil Claus Bo Jensen kapitalisere på et stort netværk opbygget gennem mere end 30 års operativ og kommerciel erfaring i luftfartsbranchen.

I forvejen har det danske marked for flymæglervirksomhed netop fået en ny aktør da verdens største flymægler, Chapman Freeborn, i foråret ansatte Kim Borgaard som Regional Sales Manager med ansvar for Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Det oplagte spørgsmål er derfor om der er plads til endnu en flymægler, men Wingagent melder klart ud, at man ikke skræmmes af hverken de andre mæglere, en restriktiv rejsepolitik i virksomhederne eller ankomsten af verdens største flymægler i Danmark.

“Det er bestemt en udfordring, men konkurrencen gør at markedets interesse bliver skærpet. Kendskabet til charterbrokering, og de muligheder et privatchartret fly giver, bliver udbredt,“siger indehaver Claus Bo Jensen fra Wingagent.

En flymæglervirksomhed opererer ikke selv fly, men samarbejder med luftfartsselskaber i ind- og udland og sikrer overblikket over, hvor virksomheder, private og foreninger billigst muligt kan leje fly af alle størrelser.

“Det er en industri med lav margin, som kræver stor logistisk kompetence, ekspertise og detailfokus. Erfaring, stort netværk og stram styring er en nødvendighed. Rejsebureauer, indkøbere og passagerer skal stole på at sikkerhed og leverance er i orden. Tillid, service og langsigtede relationer ligger jo i min faglige opdragelse, “siger Claus Bo Jensen fra Wingagent med henvisning til sin lange karriere i SAS.

Claus Bo Jensen ser et stort og alsidigt behov, blandt andet fra bilbranchen, der besøger virksomheder et sted i Europa eller sportsklubber der sender hold og fans til kamp. Men også fly til forretningsrejser, hvor der kan arbejdes effektivt ombord, vigtig expresfragt, der ikke kan vente på traditionelle transporter ellerprivate events.

Desuden kan et privatchartret fly ofte operere på mange mindre lufthavne, der ikke betjenes af ruteselskaberne.

“Hovedsageligt agerer vi i det skandinaviske og europæiske hjemmemarked, men hele verden er tilgængelig. Gennem et globalt og lokalt netværk af leverandører finder Wingagent flyet, uanset om det er den lille executive jet, eller de helt store fly,“ siger Claus Bo Jensen.

Gennem de seneste år har der primært været to rendyrkede aktører i Danmark i branchen,henholdsvis Air Traffic og Air Taxi Consulting samt DSV i Horsens, der er specielt eksponeret mod fragtflyvning.

I efteråret 2010 så en ny flymæglervirksomhed dagens lys, da Henrik Færch etablerede flymæglervirksomheden Air Affairs med kontor i Aalborg Lutfhavn. Og i år er så yderligere Chapman Freeborn og nu også Wingagent kommet til.