(Foto: Morten Lund Madsen)

SAS og Alsie Express i samarbejde

SAS og Alsie Express har indgået en aftale om et såkaldt interlinesamarbejde, der skal gøre det nemmere at skifte fly i København.

Inden for nær fremtid går det hen og bliver nemmere at rejse fra Sønderborg ud i verden via Københavns Lufthavn og retur. SAS og indenrigsflyselskabet Alsie Express, der flyver mellem Sønderborg og København, har nemlig indgået en aftale om etablering af et såkaldt interlinesamarbejde.

Det betyder at rejsende fra Sønderborg vil kunne checke deres bagage ind hele vejen til slutdestinationen, hvis de i København flyver videre med SAS til selskabets destinationer i Europa, Asien eller Nordamerika. Det samme gælder hvis turen går den anden vej fra den store verden til Sønderborg. Dermed skal passagererne snart ikke længere selv checke bagagen ind igen, når de skifter fly i København.

Hængeparti
Aftalen om interlinesamarbejde er indgået, men mangler de sidste detaljer inden underskrift. SAS’ it-systemer er blevet tilpasset. Tilbage i skoen er blot en enkel lille sten.

”Aftaledelen er vi på plads med. Det eneste hængeparti er it-systemerne i vores ende, hvor vores it-leverandør endnu ikke har leveret det, som vi havde aftalt,” pointerer Peter Høgh, daglig leder hos Alsie Express.

Peter Høgh vil dog ikke sætte tidspunkt på hvornår it-systemerne forventes at være på plads.

Aftalen gælder kun for passagerer, der flyver videre fra Københavns Lufthavn med SAS.

Alsie Express har også tidligere været i dialog med et andet selskab om etablering af en interlinesamarbejde. Det er dog lagt på hylden indtil interlinesamarbejdet med SAS er løbet ordentligt i gang.