Airbus A319 fra Aeroflot.

SAS overhalet af Aeroflot

Det russiske flyselskab Aeroflot overhalede i maj måned SAS som det mest punktlige blandt de større internationale flyselskaber.

I april måned var SAS tilbage på tronen som det mest punktlige flyselskab i den opgørelse fra FlightStats, der omfatter de større internationale flyselskaber.

Positionen havde SAS blot i en måned, men måtte i maj måned overraskende se sig overhalet af det russiske flyselskab Aeroflot, der ikke tidligere har ligget så pænt til i punktlighedstoppen.

Baseret på 15.130 målinger havde Aeroflot en punktlighed på 91,18 procent, mens SAS på andenpladsen havde 90,86 procent af de 21.382 flyvninger med rettidig ankomst. Rettidigheden måles som ankomst til terminal eller fjernparkeringsområde “on-block“ og skal være inden for 15 minutter af tidtabellen for at være ankommet til tiden.

Såvel Aeroflot som SAS er i sommerhalvåret begunstiget af vejrliget samt det forhold, at der ikke er samme trafiktæthed i luftrummet over skandinaviske og russiske lufthavne, som det er tilfældet med storlufthavnene i Europa.

Derfor vil flyselskaber som Air France (21), British Airways (32) og Lufthansa (19) ofte ligge langt nede på punktlighedslisten, da flytrafiktætheden omkring Paris-CDG, London-LHR og Frankfurt Lufthavn sætter sine begrænsninger for mulighederne for at komme til tops som mest punktlige flyselskab.

Høj punktlighed for nordiske flyselskaber
Der findes også en separat punktlighedsopgørelse for de europæiske flyselskaber. På denne liste finder man udover SAS tre andre nordiske selskaber. Men disse selskaber er ikke store nok til at optræde i den internationale opgørelse, selvom to af disse reelt har en bedre punktlighed end SAS, men målt på færre operationer.

Den norske regionale flyselskab Widerøe, som SAS er medejer af, præsterede en punktlighed i maj måned på 95,05 procent af 11.058 operationer. Finnair fik 93,01 procent af blot 3.912 flyvninger ind til tiden, mens SAS´ ærkerival Norwegian opnåede en punktlighed på 90,65 procent målt på 15.251 flyvninger.

Bundplaceringen blandt de 49 flyselskaber på den europæiske liste indehaves af Star Alliance-selskabet TAP Air Portugal. Her indgik 6.384 flyvninger i maj-statistikken, og kun 67,93 procent af disse var rettidige.