SAS overvejer at åbne Stockholm-Tokyo rute

Ifølge japanske medier har SAS overraskende planer om at åbne ny rute Stockholm – Tokyo fra oktober 2010.

Knapt har SAS meddelt lukningen af sine interkontinentale ruter fra København til Delhi og Seattle samt fra Stockholm til Bangkok og Beijing, før der kommer et nyt overraskende udspil på banen.

Ifølge japanske medier har Ole Johansson, Director and General Manager, SAS i Japan udtalt, at selskabet har planer om at etablere en direkte rute fra Stockholm til Tokyo Narita med 3 ugentlige afgangefra oktober 2010.

SAS Airbus A340-300

SAS – måske nye rute fra Stockholm til Tokyo fra 2010

Udspillet skal ses som en reaktion på den nye bilaterale luftfartsaftale, der blev indgået mellem Japan og de skandinaviske lande i efteråret 2008. Herigennem blev det muligt for skandinaviske selskaber at operere op til 18 ugentlige flyvninger til Japan, dog begrænset til 10 flyvninger til Tokyo. Idag flyver SAS 7 ugentlige afgange fra København til Tokyo-Narita, hvorfor en eventuel ny rute fra Stockholm vil sikre, at potentialet i den nye aftale bliver udnyttet fuldt ud. Det forlyder også, at SAS har interesse i at flyve til Tokyo´s Haneda lufthavn.

I weekenden opererede SASen særflyvning direkte mellem Tokyo Narita og Tromsø, mens selskabet tre gange i løbet af sommeren vil flyve direkte mellem Tokyo Narita og Bergen.