Boeing 787 Dreamliner fra AirJapan. (Foto: ANA Group | PR)

SAS-partner etablerer AirJapan

All Nippon Airways er ved at etablere et nyt flyselskab. Destinationen for første flyvning er endnu ukendt, men visse andre detaljer om selskabet er blevet offentliggjort.

Koncernen bag det japanske flyselskab All Nippon Airways, der ligesom SAS er medlem af luftfartsalliancen Star Alliance, er i gang med at starte et nyt flyselskab, der har fået navnet AirJapan.

Ifølge All Nippon Airways vil det kommende flyselskab fokusere på mellemlange internationale ruter. Det fortælles desuden, at AirJapan vil placere sig mellem de traditionelle flyselskaber og lavprisselskaberne.

Prismæssigt vil selskabet positionere sig sådan, at billetterne vil befinde sig i samme prisleje, som kunderne er vant til fra lavprisflyselskaberne. Derudover bliver det muligt at tilkøbe ekstra services, såfremt kunderne ønsker det, som man også kender det fra klassiske lavprisselskaber.

Overvejer første destination
Ifølge All Nippon Airways vil selskabet adskille sig fra andre lavprisselskaber, da det vil tilbyde god service og en komfortabel plads i kabinen til passagererne. Det er tidligere blevet meldt ud, at AirJapan vil flyve med et eller flere Boeing 787 Dreamliner-fly med en konfiguration, der giver plads til flere end 300 passagerer.

All Nippon Airways fortæller, at den første destination samt datoen for AirJapans først flyvning fortsat er under overvejelse, men disse detaljer vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, når selskabet har taget bestik af efterspørgslen på udenrigsflyvninger i kølvandet på COVD-19.

Det fremtidige flyselskab har valgt frasen ”Fly Thoughtful” som motto, hvilket oversat betyder ”flyv med omtanke”. Det forventes, at de kommercielle aktiviteter vil blive påbegyndt i anden halvdel af regnskabsåret 2023.

Bedre rustet til fremtiden
Det bliver det etablerede charterflyselskab Air Japan, som også er en del af All Nippon Airways-koncernen, der vil stå for driften af flyvningerne for det nye flyselskab med det stort set ens navn. Selskabet blev skabt i 2010, da Air Japan og ANA & JP Express fusionerede med Air Japan som det fortsættende selskab.

Koncernchefen fra Air Japan mener, at tilføjelsen af det nye selskab vil ruste koncernen godt til fremtiden.

“Vi er glade for at kunne løfte sløret for AirJapan, og den valgfri service og komfortable kabineoplevelse, som selskabet vil tilbyde passagererne. Ved at fokusere på mellemdistanceruter til udlandet vil All Nippon Airways-koncernen være bedre rustet til at møde nye trends for internationale rejser til en konkurrencedygtig pris,” udtaler Hideki Mineguchi, som er koncernchef for Air Japan.

 

Relaterede artikler:

SAS omlægger Kina-rute og aflyser til Japan

Turkish Airlines afviser investering i Star Alliance-kollega

Sidste A380 “Flying HONU” til ANA