Tredje og sidste A380 i Flying HONU-serien. (Foto: Airbus | PR)

Sidste A380 “Flying HONU” til ANA

Det japanske flyselskab ANA tager i april imod den tredje specialdesignede Airbus A380 kaldt “Flying HONU”, der skal operere på ruten mellem Tokyo og Honolulu.

Airbus A380 er i sig selv ganske spektakulær med sin imponerende størrelse, men tilsat særlig flybemaling bliver flyet endnu mere opsigtsvækkende.

Denne kombination er imidlertid en realitet hos Japans største flyselskab, All Nippon Airways (ANA), der i maj 2019 indsatte en Airbus A380 i drift med en helt særlig flybemaling. Flyet fik navnet “Flying HONU”, og siden kom endnu et fly til.

Nu kan det japanske Star Alliance-flyselskab imidlertid snart se frem til at modtage den tredje og sidste A380 med iøjnefaldende bemaling. Store dele af flyenes krop er dækket med farver, der forestiller skildpadder.

De to første A380 med denne særlige bemaling opererer udelukkende på ruten fra Tokyo-Narita til Honolulu i Hawaii – deraf navnet Flying HONU. Der er to daglige rundture, og indtil videre har de to Flying HONU fløjet 10 rundture ugentligt, mens en Boeing 777 opererer de sidste fire af rundturene i løbet af ugen.

Den tredje A380 bliver leveret til ANA i april, og fra den 1. juli 2020 skal flyet efter planen indsættes på ruten til Honolulu. Samtlige 14 ugentlige afgange vil dermed blive betjent med de opsigtsvækkende Flying HONU, som kunderne har taget fint imod.

Særligt indrettede A380’ere
Den første A380 Flying HONU med registrering JA381A er i blå farver og repræsenterer den blå hawaiianske himmel. Farven på det næste fly med registrering JA382A er smaragdgrøn for at symbolisere det krystalklare vand omkring Hawaii.

De tre Airbus A380 Flying HONU hos ANA, hvoraf det orange vil indgå i driften fra den 1. juli 2020. Foto: ANA

Den tredje og sidste Airbus A380, der altså sættes i drift til juli på ruten mellem Tokyo og Honolulu, er malet i orange farver efter inspiration fra den hawaiianske solnedgang. Flyet får registrering JA383A.

”Vi var meget omhyggelige med at designe vores Flying HONU’er for at tilføje elementer såsom familievenlige sæder og et brugerdefineret interiør, der gør det velegnet til Narita-Honolulu-ruten. Kombineret med design-elementer fra hawaiiansk kultur vil den uovertrufne komfort og kapacitet i Flying HONU’erne give ANA mulighed for at yde uovertruffen service og effektivitet på denne stadig mere fremtrædende rute,” siger Seiichi Takahashi, koncernchef i ANA.

”ANAs bestræbelser på at tilbyde en unik flyveoplevelse for passagerer, der rejser mellem Tokyo og Honolulu, er blot ét af de skridt, vi har taget for at sikre, at vi fortsætter med at hæve vores servicestandarder.”

Alle tre Flying HONU’er er indrettet på identisk vis. På øverste etage er otte First Class-sæder, 56 Business Class-sæder samt 73 sæder på Premium Economy. På underetagen er der plads til 383 passagerer på Economy Class, hvoraf 60 af sæderne bagerst i kabinen er i et helt særligt sofakoncept kaldt ANA Couchii. Samlet kapacitet i hver A380 er 520 passagerer.

 

Relaterede artikler:

ANA på vej ind i A380-klubben

Japanske ANA åbner endnu en rute til Europa

Japanske ANA vil flyve til Island