Boeing 737-fly fra SAS i Dublin Airport. (Foto: DUB)

SAS-pilotstrejke er afværget

SAS har indgået en ny treårig aftale med Dansk Pilotforening, hvorfor den truende strejke er blevet afblæst.

SAS har gennem den seneste uges tid i Forligsinstitutionen forhandlet med Dansk Pilotforening (DPF) om en ny overenskomst, efter at de danske SAS-piloter for et par uger siden afsendte første konfliktvarsel til det skandinaviske flyselskab.

I sidste uge blev SAS enige med de svenske piloter om en ny treårig overenskomst, og sent torsdag aften er en aftale også faldet på plads med Dansk Pilotforening, der repræsenterer omkring 450 danske SAS-piloter.

“SAS og DPF har nu indgået en ny overenskomst, der afspejler en fortsat fælles ambition om at skabe et langsigtet lønsomt SAS. Aftalen er i tråd med det øvrige danske arbejdsmarked, og herudover er parterne blevet enige om i fællesskab at arbejde for omkostningseffektiviseringer med fokus på at tilpasse pilotkapaciteten efter behovet for fleksibilitet,” hedder det i en meddelelse fra SAS.

Afventer norsk aftale
Med aftalen er en strejke, der skulle have taget sin begyndelse den 16. september blevet afværget. SAS har endnu ikke forhandlet en aftale på plads med de norske SAS-piloter, der er organiseret i Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF). Det er givetvis kun et spørgsmål om tid, inden SAS også lander en aftale med de norske piloter, der nu står isoleret efter at de svenske og danske aftaler er faldet på plads.

En strejke blandt de norske SAS-piloter vil kunne starte allerede den 11. september, men SAS meddeler, at det ikke kommer til at påvirke trafikken, da der kun er udtaget en pilot til strejke på vegne af hver af de to norske pilotforeninger.

 

Relaterede artikler:

DPF-formand: Fuld opbakning

SAS indgår ny aftale med svenske piloter

DPF: Irsk SAS-selskab forstyrrer forhandlinger

SAS-piloter varsler konflikt

Pilotformand: SAS oplever os som et problem