SAS Tore Viking - Airbus A330-300 i Københavns Lufthavn (Foto: Ole Kirchert Christensen)

SAS-regnskab i trit med forventningerne

SAS præsenterede det tredje overskud i træk med et driftsresultat i underkanten af 1,5 milliarder danske kroner.

Der er ikke de store overraskelser i det årsregnskab, som SAS har præsenteret tirsdag morgen. Finansåret fra 1. november 2016 til 31. oktober 2017 viste en samlet omsætning på næsten 42,7 milliarder svenske kroner, hvilket var en fremgang på otte procent.

Væksten i toplinjen smittede også dog ikke helt af på bundlinjen, da SAS kom ud med et overskud på 1.149 millioner svenske kroner mod 1.321 svenske kroner året. Det er dog ikke på driften, at resultatet er blevet svagere. Her var der nemlig en markant fremgang på 108 procent fra 939 millioner svenske kroner til 1.951 millioner svenske kroner, hvilket er næsten 1.500 millioner danske kroner.

Men trods det tredje overskud i træk, er der ikke plads til at læne sig tilbage og nyde succesen.

“Vi kan ikke hvile på laurbærrene. Omgivelserne forandrer sig kontant, og i den kommende vinter forventer vi atter en stigning i markedskapaciteten. Herudover forventer vi, at en ny flyskat vil blive introduceret i Sverige fra 1. april 2019,” siger Rickard Gustafson i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten.

For at imødegå disse udfordringer vil SAS fortsætte den nuværende spareplan med det mål at hente tre milliarder svenske kroner i 2020, etablere de nye baser i London og Málaga samt fortsætte med at kapitalisere på de fem millioner medlemmer af EuroBonus.

Styrker produkterne
Trods udsigt til hårdere konkurrence fortsætter SAS med at opgradere produktprogrammet. Kabinerne i mellemdistanceflyene, henholdsvis Airbus A320 og Boeing 737 skal opgraderes, og fra foråret vil SAS kunne tilbyde WiFi på de europæiske flyvninger.

Det er ikke alene flyene, der opgraderes. SAS åbnede i efteråret en helt ny lounge i Oslo Lufthavn, og i de senere år er der også investeret i opgraderinger af lounges i Stockholm og Gøteborg. I løbet af sommeren og efteråret er der også sket gennemført renoveringer i lounges i Chicago, New York (Newak) og Paris.

 

Relaterede artikler:

SAS flyver under radaren

SAS venter tredje overskud i træk

Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

“Skjult opjustering” i SAS

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening