SAS-selskab åbner på Helsinki-Edinburgh

Det SAS-ejede datterselskab Blue1 har netop lanceret direkte forbindelse mellem Edinburgh og Helsinki. Opstarten kommer kort før det underskudsramte easyJet trækker sig ud af markedet mellem Storbritannien og Finland.

Den enes død, den andens brød.

Det gamle ordsprog kommer atter til effekt hvad angår ruten fra Helsinki til Edinburg.

Det er det SAS-ejede datterselskab Blue 1, dernetop har lanceret direkte forbindelse mellem Edinburgh-Helsinki. Opstarten kommer kort efter, at det underskudsramte easyJet har meddelt, at man trækker sig ud af markedet mellem Storbritannien og Finland.

Edinburgh er den anden destination for Blue1 til Storbritannien idet man allerede har flyvninger fra Helsinki til London Heathrow.

I løbet af juni måned vil easyJet lukke sine to ruter fra Helsinki til henholdsvis Manchester og London Gatwick, og for Blue1 er det oplagt at forsøge at nå en del af disse passagerer.

Blue1 vil betjene ruten medBoeing 717-200 fly inddelt i både Premium og economy class.

Der er afgang hver mandag og fredag, idetFlight SK8365 letter fra Edinburgh klokken 20.20 med ankomst til Helsinki klokken 01.05 om natten.

Fra Helsinki letterflight SK8364 ligeledes mandag og fredag klokken 18.50 med ankomst i Edinburgh klokken 19.40 samme dag på grund af tidsforskellen.

Blue1 har været ejet af SAS siden 1998 og er det næststørste luftfartsselskab i Finland. Blue1 betjener både indenrigsruter i selve Finland samt ruter til Skandinavien og resten af Europa. Blue1 har direkte forbindelser fra Finland til København, Gøteborg og Oslo.

I 2010 havde Blue1 en flåde af 15 fly og fløj 1,6 millioner passagerer med omkring 70 daglige flyvninger til 29 destinationer. Selskabet omsatte i 2010 for 187 millioner euro.