ATR72-600 fly i SAS-bemaling (Foto: SAS/PR)

SAS skaber harmoni i flåden

En to år gammel vision om ensarte bemaling og design på alle fly, der flyver for SAS, er snart fuldendt.

Når Flybe i dette efterår starter som underleverandør for SAS med fire ATR-fly malet i SAS’ egne farver, markerer det også opløbet til målstregen for en strategi fra 2013 om at skabe en ensartethed i SAS-flådens visuelle udtryk.

Hidtil har rejsende med SAS på regionale ruter nemlig ikke altid kunnet genkende SAS-brandet på de fly, der har fløjet ruten. Det skyldes, at SAS bruger en række underleverandører, og hidtil har de hver især haft deres egen bemaling på flyene og meget forskelligt kabinedesign.

Men i takt med at SAS først fik Jet Time ind som underleverandør med 11 SAS-brandede ATR-fly og siden udfasede Cimber A/S’ gamle ex-Cimber Sterling CRJ-fly, er den samlede flåde, der betjener SAS’ ruter, blevet meget mere ensartet, når det kommer til bemaling og design.

Alle fly i SAS-bemaling
”Bemalingen er en vigtig del af vores ambition om at levere et ensartet SAS-brandet produkt. Det er et kontinuerligt arbejde, og det går rigtig godt,” siger Anna Nielsen fra SAS’ kommunikationsafdeling til CHECK-IN.dk.

”Alle fly, som vi i dag hyrer ind i en længere periode, er SAS-bemalet. Samtidig tilpasses det indvendige design vores krav, så det bliver så lig vores som muligt,” tilføjer hun.

Til oktober forlader de sidste Blue1-fly, der stadig fremstår i selskabets egne farver, SAS. Derefter er der kun Braathens tilbage som anvender fly, der ikke er i SAS-farver.

Kun et fly uden SAS-farver
Braathens flyver med fire Saab 2000-fly for SAS, hvoraf tre er i SAS-farver. Selskabet har i alt 12 Saab 2000-fly i sin flåde, som flyttes rundt efter behov. Det varierer derfor, hvor mange af de tre SAS-brandede-fly, selskabet har, der flyver for SAS.

Det betyder, at kunderne stadig kan møde ikke-SAS-brandede fly, påpeger Anna Nielsen. Hun bekræfter dog, at der fra november måned, når Blue1-flåden er gået på pension, vil være dage, hvor samtlige fly på SAS’ ruter med undtagelse af et enkelt Braathens-fly vil være i selskabets egne karakteristiske farver.

Dette er vel at mærke sagt med det forbehold, at SAS ligesom alle andre medlemmer af Star Alliance flyver med en række fly i Alliancens brand: Sort haleror og STAR ALLIANCE skrevet med store typer på siden af flyet.

I alt har SAS fem underleverandører til at flyve for sig på sine regionale ruter. De fem selskaber er Jet Time, Cimber A/S, Blue1, Braathens og Flybe. Hvilken rolle Blue1 får i SAS, når dennes flåde udfases til oktober er endnu uafklaret.

Billede: Flybes første SAS-malede ATR er ved at være klar fra fabrikken. Foto: SAS/PR