SAS skærer ned i kapaciteten

I den kommende vinterfartplan vil SAS reducere kapaciteten med op imod 70.000 sæder i det danske marked. Der er indenrigsruten til Århus samt destinationerne Madrid, Athen, Barcelona og Málaga, der står for skud. Ruten til Barcelona vinterlukkes helt.

(OPDATERET)

SAS kunne for nylig meddele, at selskabet trods fremtidige ekspansionsplaner har valgt at reducere kapaciteten på udvalgte afgange fra midten af december til midten af februar.

Nu er disse planer blevet mere konkrete, i hvert fald for det danske marked. I vinterfartplanen vil SAS nemlig fjerne op imod 70.000 sæder på afgange til og fra København. Det er vel at mærke afgange, der allerede har været udbudt til salg. Passagererne skalsåledes ombookes til andre selskaber som Aegean Airlines, Cimber Sterling, Lufthansa og Spanair.

SAS vælger helt at vinterlukke på afgangen fra København til Barcelona. Det sker allerede fra den kommende weekend fra 1. november. Det må således være godt nyt for Cimber Sterling og Norwegian, der derefter bliver alene på ruten sammen med Spanair.

Udover vinterlukningen af ruten til Barcelona, reducerer SAS også på ruten København-Madrid fra 5. december til 16. februar. Her trækkes fire ugentlige afgange ud af produktion svarende til ca. 15.000 flysæder i perioden. Her er det planen, at Spanair skal tage over for SAS. Til Málaga reduceres der på få afgange i jule- og nytårsperioden.

Ruten fra København til Athen reduceres også i en uge i december samt fra 13. januar til 24. februar. Her er det Aegean Airlines og Lufthansa, som SAS har udpeget til at gennemføre transporten i henhold til de indgåede “reprotection agreements“.

På indenrigsruten mellem København og Århus fjernes to rotationer. Afgangen kl. 08.00 fra København og kl. 09.05 fra Århus (SK1243/SK1244)vil blive annulleret fra 6. november og i de resterende del af vinterfartplanen. Herudover vil den sene aftenafgang fra København og den tidlige morgenafgang fra Århus kl. 06.45 fra Århus fortsat også være annulleret.

Samlet set betyder ændringerne, at op imod 70.000 flysæder vil være taget ud af produktion i forhold til den oprindelige fartplan.

—-

Foto: SAS reducerer med omkring 70.000 sæder i vinterfartplanen.