SAS skal på slankekur i 2012

SAS skal på slankekur i det nye år. Men det er ikke en ny spareplan med indbyggede fyringsrunder, der venter. Det skandinaviske luftfartsselskab vil slanke sig med 160 tons vægt ved at udskifte vinflaskerne ombord med lettere PET-flasker.

Nytårsaften er traditionelt et godt tidspunkt at gøre status over året, der gik og se frem til året der kommer. Meget ofte ledsages nytårsaften med et nytårsforsæt i form af lutter gode intentioner om at gøre ting anderledes og bedre i det nye år.

At tabe sig er et helt klassisk nytårsforsæt og det har det skandinaviske luftfartsselskab SAS tilsyneladende taget til sig. SAS skal nemlig tabe sig i det nye år, men det er ikke en ny spareplan med indbyggede fyringsrunder, der venter.

Det skandinaviske luftfartsselskab vil derimod slanke sig med 160 tons vægt ved at udskifte vinflaskerne ombord med lettere PET-flasker. De særlige flasker erfremstillet af polyethylentereftalat (PET), deraf navnet.

“Kære venner. At tabe vægt er vigtigt for luftfartsselskaber. Uden at gå på kompromis med kvaliteten af vores vine, har vi besluttet at anvende PET-flasker i stedet for glasflasker. Dette vil have en betydelig indflydelse på den toalte vægt!,“ skriver SAS på sin officielle Facebook-side.

Hvor langt over halvdelen af alle nytårsforsætter løber ud i vasken, vil et skarpt fokus på miljøet medvirke til, at SAS hverken fortryder eller mister motivationen. Ifølge posten på Facebook sker det nye tiltag af hensyn til miljøet.

Debat om “slankekuren“

“Vi udvælger vores vine primært for deres smag, men i alt hvad vi gør vil vi altid fokusere på miljøet. Med dette nye initiativ vil vi fragte 160 tons mindre hvertår, hvilket naturligvis vil haveen posiitv betydning,“ hedderdet i meddelelsen fra SAS på Facebook.

Opslaget har afstedkommet debat blandt kunderne, der har svært ved at se betydningen af den besparelse.

En enkelt insisterer på, at vedkommende fortsat vil have serveret champagne i rigtige glas fra rigtige glasflasker, men ifølge det oplyste er der også kun tale om flaskerne i Extra og Economy class, hvorimod man fortsat vil kunne finde rigtigevinflasker i glas på Business class.

Der er ikke sat tal på den økonomiske besparelse ved at skifte fra glasflasker til PET-flasker.