SAS tilbyder ansatte at forlade Japan

Den usikre situation i Japan efter fredagens jordskælv har fået SAS til at tilbyde udstationerede skandinaviske medarbejdere at forlade landet, hvis der er ønske om det. Indtil videre har SAS oprettet base i Beijing til betjening af ruten mellem København og Tokyo.

SAS følger nu efter en række europæiske luftfartsselskaber og opretter midlertidige baser udenfor Japan. Således har SAS valgt indtil videre at benytte Beijing som base for selskabets operationer på ruten mellem København og Tokyo.

Det betyder, atflyet til Tokyo mellemlander i Beijing, hvor der tankes opog skiftes besætning. Herefter flyves der videre til Tokyo og tilbage igen til Beijing, hvorfra en ny besætning og optankning venter, inden kursen sættes hjemover mod København.

“Indtil viderelaver vi en base i Beijing. Vi kigger på gædende rejsevejledninger, og så længe vi får at vide, at der ikke er risiko forbundet med ophold i Japan,og så længe det er forsvarligt at flyve, så gør vi det,“ siger pressechef Mikkel Thrane til CHECK-IN.dk.

Beslutningen om etablering af en midlertidig base i Beijing er udfra den gældende forsyningssituation i Tokyo samt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed.

“Det er klart, at vi må tage hensyn til voresmedarbejdere og kolleger. Vi har også givet vores udstationerede medarbejdere i Japan mulighed for at forlade landet, hvis de ønsker det,“ fortæller Mikkel Thrane. Det er dog ikke muligt at oplyse, hvor mange medarbejdere, der har taget imod tilbuddet om at rejse hjem fra Japan.

Narita-lufthavnen uden for Tokyo er stadigåben, men SAS følger situationen time for time og samarbejder i øvrigt med alle relevante myndigheder.

Baseret på den aktuelle situation tilbyder SAS ombooking eller refundering, også på billetter, som normalt ikke kan ombookes eller refunderes. Dette gælder for flyvninger på eget rutenummer til og fra Tokyo med afgang 30 dage frem.