Airbus A321-200 fra SAS.

SAS-udenrigsruter fra tre jyske lufthavne

SAS har planer om i sommeren 2014 åbne to nye udenrigsruter fra hver af de tre jyske lufthavne i Aalborg, Aarhus og Billund.

SAS kunne i forbindelse med den nylige World Routes 2013 rutekonference i Las Vegas løfte sløret for planerne om ferieruter fra Jylland til sydeuropæiske destinationer for den kommende sommer. Nu er planerne blevet mere konkrete, og CHECK-IN.dk erfarer, at SAS vil flyve fra både Aalborg og Billund og sandsynligvis også Aarhus til henholdsvis Nice i Frankrig og Split i Kroatien.

SAS ventes i slutningen af november måned at offentliggøre rutenyhederne i to tempi, henholdsvis helårsruterne og sommerruterne. Der vil være op til 40 nye ruter i sommertrafikprogrammet, hvilket er næsten samme høje niveau som i 2013.

Det er dog vanskeligt på nuværende tidspunkt at få officiel bekræftelse fra SAS omkring de nye ruter fra Jylland. Ruterne fra Aalborg og Billund er ifølge kilder i SAS allerede bekræftede, mens Aarhus-ruten i øjeblikket ligger i udkastet til trafikprogrammet, men stadig mangler den formelle godkendelse.

”Vi glæder os til at kunne præsentere vort sommertrafikprogram i slutningen af november måned, og da vi allerede har været ude at fortælle, at der sker noget nyt på det jyske marked, er det nok ikke helt forkert med de rygter, der cirkulerer,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen til CHECK-IN.dk.

CHECK-IN.dk bragte i begyndelsen af oktober måned en artikel fra rutekonferencen i Las Vegas, hvor SAS første gang talte om planerne. Dengang ville SAS blot bekræfte, at der var tale om destinationer i Kroatien og Frankrig, så indtil videre har det holdt stik.

Vil teste markedet
Når SAS har valgt at etablere ruter til de samme to destinationer fra to eller måske tre jyske lufthavne, kan det kun tages som udtryk for, at man ønsker at teste markedet og de enkelte lufthavnes tiltrækningskraft i forhold til optageområdet.

Rygterne om mulige ruter fra Aarhus Lufthavn, der ikke har haft en SAS-udenrigsrute i umindelige tider, skaber da også optimisme i den østjyske lufthavn. Men skal angiveligt helt tilbage til den tid, hvor SAS fløj direkte mellem Aarhus og London-Heathrow.

“Jeg har ikke hørt noget officielt, men hvis SAS vælger at beslutte sig for Aarhus Lufthavn, hilser jeg det bestemt meget velkommen. I givet fald vil Aarhus Lufthavn kunne få mulighed for at bevise, at vi er den af de jyske lufthavne, der ligger dobbelt så tæt på kunderne som de andre. Den udfordring vil vi gerne tage op, og vi vil gerne bevise, at vi er et bedre alternativ end de andre,“ siger administerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn.

Der foreligger endnu ikke oplysninger om afgangstidspunkter og antal frekvenser fordelt på de tre lufthavne, der alle er SAS-indenrigsstationer. Der vil formentlig være tal om lavfrekvent sæsontrafik fordelt over månederne juli og august opereret med fly i A320-serien.