SAS udsætter kreditkortgebyr

SAS skulle i oktober måned have indført et kreditkortgebyr i Norden samt seks europæiske lande. I første omgang har SAS droppet Norden, mens gebyret indføres den 16. oktober på andre europæiske markeder.

SAS positionerer sig kraftigt som værende et gebyrfrit flyselskab. Derfor var det også overraskende, da selskabet i slutningen af juli måned løftede sløret for beslutningen om at opkræve et kreditkortgebyr iNorden samt på seks andre europæiske markeder.

Gebyret skulle indføres med virkning fra oktober måned. I Danmark skulle gebyret være 1,8 procent af billettens pris, mens Norge og Finland var tiltænkt en gebyrsats på 2,2 procent af den samlede billetpris. Derimod var rejsende fra svenske lufthavne undtaget for gebyr på grund af en særlovgivning i Sverige.

Siden markedetfik kendskab til planerne, har især erhvervskunderne stillet spørgsmålstegn ved ordningen. Erhvervskunderne har netop igennem mange år valgt at benytte kreditkortselskabernes særlige rejsekonto-løsninger til betaling af flybilletter, fordi SAS og andre luftfartsselskaber finansierede omkostningen herved.

SAS har da også antydet, at selskabet var villige til eventuelt at forhandle gebyrstørrelsen med storkunderne.

Udsættelse på ubestemt tid
Men der kan gå lidt tid, inden den forhandling kommer til at ske. SAS harnetop valgt at udsætte tidspunktet for implementering af kreditkortgebyret på de nordiske markeder.

“Vi kunne ikke indenfor det ellers planlagte tidsrum implementere en løsning, som var enkel og gennemskuelig for kunderne. Derfor har vi valgt at udsætte implementeringen, og vi er endnu ikke klar til at melde en ny dato ud,“ siger pressechef Trine-Kromann Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Derimodvil billetter solgt i Belgien, Holland, Irland, Storbritannien, Schweiz og Tyskland fra den 16. oktober være pålagt et gebyr ved betaling med kreditkort.

I Belgien, Tyskland, Irland og Holland vil gebyret vil være 7 euro (ca. 52 kroner) for billetter med indenrigsflyvninger, intra-skandinaviske flyvninger og europæiske flyvninger. Interkontinentale billetter vil blive pålagt et gebyr på 15 euro svarende til 112 kroner. I Storbritannien vil gebyret dog kun være 4,50 britiske pund for alle typer billetter svarende til 42 kroner. I Schweiz skal der derimod betales 9 schweizerfranc, der har en modværdi på 55 danske kroner.

Gebyrerne gælder i alle salgskanaler, og der er tre måder, hvorpå man kan undgå at betale gebyr. Betaling via kontant/faktura, betalingvia bankoverførsel samt betaling med et debetkort som Visa Electron, Maestro, Visa Debit eller MasterCard Debit.

Læs også:

SAS-kreditkortgebyr rammer erhvervslivet

Gebyrfrie SAS indfører kreditkortgebyr