SAS udvider på Aalborg-Stockholm rute

Samme dag som SAS åbnede den nye flyforbindelse fra Aalborg til Stockholm, kunne det skandinaviske flyselskab afsløre en udvidelse på ruten om få måneder. Ruten fra Billund til Stockholm er også kommet godt fra start.

Mandag kunne SAS klippe snoren til to nye ruter fra Jylland til Arlanda-lufthavnen ved Stockholm. Tidligt mandag morgen kl. 06.40 blev SK1480 sendt afsted fra Billund med 45 passagerer ombord på det 50-sæder store Saab 2000-fly opereret af Braathens Regional.

Senere på dagen var turen kommet til Aalborg Lufthavn, hvor 27 passagerer var med på den første flyvning med SK880 kl. 14.50 til Stockholm-Arlanda. Her var det også Saab-flyet fra Braathens Regional, der gennemførte rundturen på vegne af SAS.

Nordjyderne kommer til at se Braathens-flyet noget oftere. SAS har nemligt lagt ud med fire ugentlige rundture mellem Stockholm og Aalborg, men allerede fra vintertrafikprogrammets begyndelse i slutningen af oktober måned vil SAS øge fra fire til seks ugentlige afgange. Det afslørede koncerndriftsdirektør Flemming Jensen fra SAS, da han i går klippede snoren til den nye rute.

At Billund Lufthavn har fået 11 ugentlige afgange til Stockholm, mens Aalborg i første omgang har fået fire og sidenhen seks, er der også en meget god forklaring på.

“Vi har været inde og vurdere markedet på vort eget flow af passagerer. Der har på business-markedet været klart mest efterspørgsel fra Billund, hvorfor vi har lagt mest trafik ind der, mens vi i Aalborg tror lidt mere på leisure-trafikken, hvor vi i forvejen har et rigtig godt tag i det nordjyske marked,“ siger koncerndriftsdirektør Flemming Jensen til CHECK-IN.dk.

Godt fra start
SAS har tilsyneladende fået en god start på de nye jyske ruter. Første fly fra Stockholm til Billund søndag aften var fuldstændig udsolgt, mens første afgang fra Billund havde 45 passagerer ombord. Fra Aalborg var der solgt 27 sæder på den første afgang.

“Vi havde en rigtig fin afgang fra Billund i morges, mens der er lidt færre med fra Aalborg. Vi er lige kommet igennem sommeren, så vi skal lige se, hvordan det udvikler sig,“ siger Flemming Jensen med en tilpas beskedenhed.

I Billund Lufthavn var forventningerne mere end indfriede med fuldt hus på første ankommende fly og en næsten udsolgt morgenafgang.

“Jeg mindes ikke en rute, der nogensinde er kommet så godt fra start i Billund, som det er tilfældet med SAS-ruten til Stockholm,“ siger marketingchef Jesper Klausholm til CHECK-IN.dk.

Ros til lufthavnsdirektør
Den gode start for Stockholm-ruterne smittede tilsyneladende af på SAS-direktørens humør. Ved gårsdagens reception i Aalborg Lufthavn tog munterheden over, da åbningstalen skulle holdes.

”Aalborg Lufthavn har en rigtig dygtig lufthavnsdirektør, som vi sætter pris på i SAS. Men vi har også selv lært ham op,” sagde Flemming Jensen med et glimt i øjet og med hentydning til Søren Svendsen 34-årige lange karriere i SAS, inden han i 2008 blev chef for den nordjyske lufthavn.

At SAS ser et stort potentiale for fritidsrejsende fra Aalborg Lufthavn skyldes formentlig også lufthavnens populære tilbud om gratis parkering, som især tiltrækker dette segment.

”Aalborg Lufthavn er den eneste lufthavn i Danmark, hvor det er billigere at parkere end at flyve,“ konstaterede Flemming Jensen, før han klippede snoren og selv satte sig ombord på flight SK880 til den svenske hovedstad, hvor SAS-direktøren tilbringer fire af ugens fem dage.

Se fotos fra ruteåbningen på vores Facebook-side.