- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

SAS-underskud på 4,7 milliarder kroner

SAS leverede i fjerde kvartal af 2020/21 et underskud på 685 millioner kroner, og dermed landede årets resultat på et underskud før skat på 4,7 milliarder kroner, hvilket var en forbedring på 35 procent i forhold til 2019/20.

SAS er langtfra ude af coronapandemiens favntag, hvilket regnskabstallene for fjerde kvartal af 2020/21 – og dermed hele finansåret – vidner om.

Tirsdag morgen har SAS således præsenteret en kvartalsrapport, der viser en omsætning på næsten 5,8 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til 4,2 milliarder danske kroner. Underskuddet før skat blev på 945 millioner svenske kroner (685 millioner danske kroner).

Resultatet i fjerde kvartal, der omfatter perioden fra 1. august til 31. oktober, var bedre end det foregående kvartal, men med en særdeles svag start på året kan SAS ikke undgå at komme ud med endnu et milliardunderskud for den seneste 12 måneders periode.

Således landede omsætningen i 2020/21 på 13,96 milliarder svenske kroner (10,11 milliarder danske kroner), mens underskuddet før skat blev på hele 6,4 milliarder svenske kroner, der omregnet svarer til 4,7 milliarder danske kroner. Det var dog en forbedring på omkring 35 procent i forhold til 2019/20, hvor underskuddet lød på 10.1 milliarder svenske kroner (7,3 milliarder danske kroner).

Et af de mest udfordrende år
I en kommentar til regnskabet kalder koncernchef Anko van der Werff året for et af de mest udfordrende i luftfartshistorien, og som følge af en “ændret markedsdynamik” vil SAS fortsætte bestræbelserne på at udvikle driftsmodellen for at sikre konkurrencekraften.

Her gentager koncernchefen tidligere udmeldinger om at etablere den nye produktionsplatform, SAS Connect (tidligere SAS Irland), i København i begyndelsen af 2022 samt overvejelserne om at udvide platformen til baser i Stockholm og Oslo. 

Herudover vurderer SAS også flådemulighederne for at håndtere de tyndere passagerstrømme i rutenetværket, og det skal ske gennem SAS Link, hvor SAS i første omgang vil benytte brasilianskproducerede Embraer E195-E1.

Sund underliggende efterspørgsel
Den aktuelle udvikling i coronapandemien med den nye omikron-variant gør det vanskeligt for SAS kigge frem i tiden, men selskabet er af den opfattelse, at den underliggende efterspørgsel for forretnings- og fritidsrejser stadig er sund. 

“Den kortsigtede effekt af den seneste udvikling mangler endnu at blive analyseret fuldt ud, men vi forbliver optimistiske for de sæsontoppe, der ligger foran os. Under pandemien ser vi, at efterspørgslen efter rejser har ændret sig, og SAS forventer et større antal fritidsrejsende og endnu mere intens konkurrence i fremtiden,” lyder det fra Anko van der Werff.

 

Relaterede artikler:

Forventer SAS-underskud på 4,6 milliarder kroner

SAS-underskud på en milliard kroner

SAS-underskud på mere end 6,7 milliarder kroner