SAS-fly i Stockholm Arlanda Airport. (Foto: Jeppe Gustafsson | shutterstock)

Forventer SAS-underskud på 4,6 milliarder kroner

SAS vil på tirsdag offentliggøre regnskabet for fjerde kvartal af 2020/21, og Sydbank forventer et negativt kvartalsresultat og et samlet underskud for hele året på 4,6 milliarder kroner.

Tirsdag den 30. november kl. 08.00 vil SAS præsentere den sidste kvartalsrapport for regnskabsåret 2020/21, der løber fra den 1. november til den 31. oktober.

Med baggrund i en svag start på året er det allerede nu sikkert, at årsresultatet kommer op i nærheden af 6,4 milliarder svenske kroner, eller godt 4,6 milliarder danske kroner. Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank og estimerer samtidig et kvartalsunderskud før skat og engangsposter på 684 millioner svenske kroner i (500 millioner danske kroner).

Anseligt underskud i 2021/22
Ved indgangen til november tog SAS hul på et nyt regnskabsår, og aktionærerne skal ikke umiddelbart forvente, at SAS på tirsdag er klar til at melde forventninger ud til 2021/22. Dertil er markedet stadig for usikkert.

“Alt peger mod et anseeligt underskud, og det vil være meget overraskende, hvis SAS indikerer andet,” skriver Jacob Pedersen i en kommentar forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Sydbank har lavet sine egne estimater, og her forventes der i 2021/22 en omsætning på næsten 33,6 milliarder svenske kroner (24,5 milliarder danske kroner), hvilket i givet fald vil være en stigning på 135 procent i forhold til 2020/21. Resultatet før skat er beregnet til et underskud på næsten 1,3 milliarder svenske kroner (930 millioner danske kroner).

Afventer nye strategiske tiltag
Resultatet for 2021/22 er dog i høj grad afhængig af, hvilke strategiske tiltag, som den nye hollandske koncernchef Anko van der Werff vil igangsætte. Det vurderes nemlig, at forandringer er nødvendige for at sikre et konkurrencedygtigt SAS i fremtiden.

“Vi ser frem til intensiverede omkostningsinitiativer, men bestemt også kommercielle indslag, der kan styrke SAS i bestræbelserne på at vinde markedsandele både inden for forretnings- og fritidsrejsende. Konkurrenterne er allerede godt i gang med at justere forretningerne, og SAS kan ikke halte for langt efter,” understreger Jacob Pedersen.

Aktieanalysechefen udelukker ikke, at SAS i den kommende uge vil løfte sløret for en ny kapitalrejsning sammen med de eventuelle strategiske initiativer.

 

Relaterede artikler:

“Der er blevet færre prisforvirrede SAS-investorer”

“Det kan blive en linedans for Anko van der Werff”

SAS-underskud på en milliard kroner