Amsterdam Schiphol har nået forhåndsreserveret tid nummer én million i sikkerhedskontrollen. Tiden var booket af Willy og Leny Janssen-Jansen. Foto: Amsterdam Schiphol

Schiphol har succes med ”time slots”

Det går strygende med tilbuddet om at kunne booke tid i sikkerhedskontrollen i Amsterdam Schiphol. Forleden fejrede lufthavnen forhåndsreserveret tid nummer én million siden marts.

Amsterdam Schiphol har stor succes med sit tilbud om, at de rejsende kan booke tid på forhånd til sikkerhedskontrollen.

Således oplyser den hollandske storlufthavn, at der siden marts er blevet booket over én million ”time slots” til passage af sikkerhedskontrollen. Og i sidste uge fejrede lufthavnen så, at time slot nummer én million var blevet nået.

Det var et ægtepar ved navn Willy og Leny Janssen-Jansen fra Uden, der havde bestilt time slot nummer én million i sikkerhedskontrollen. De skulle af sted på juleferie til den caribiske ø Bonaire.

Schiphol-lufthavnen overraskede ægteparret med gratis adgang til den luksuriøse Privium Lounge.

Mere afslappende proces
Ved at gøre brug af Amsterdam Schiphols tilbud om at forhåndsreservere tid i sikkerhedskontrollen kan rejsende gennemgå tjekket på et tidspunkt helt efter eget valg. På den måde ved de rejsende, præcis hvornår de skal være i sikkerhedskontrollen og dermed undgå kø.

Derved vil processen med sikkerhedskontrollen blive langt mere smidig og mindre stressende for ofte travle rejsende, der ikke har tid til at stå i kø i eksempelvis en halv time.

Der kan bestilles tid i sikkerhedskontrollen op til tre dage før afgang, og det kan ske via enten Schiphols hjemmeside eller app. Den seneste tid, en passager kan reservere til en destination uden for Schengen, er 90 minutter før afgang. For destinationer i Schengen er det 60 minutter.

Forventer travl juleferie
Amsterdam Schiphol har oplyst en række fakta over, hvordan det hidtil er gået i forhold til servicen med forhåndsreservation af tid til sikkerhedskontrollen.

Det mest populære tidsrum er 90-105 minutter før flyafgang. De fleste tidsrum inden for Schengen-zonen er bestilt af rejsende, der flyver til Barcelona, Málaga og Lissabon. De mest populære time slots uden for Schengen er booket af rejsende, der skal til Curação, London Heathrow og Dubai.

Schiphol-lufthavnen forventer, at der i perioden fra 22. december til 7. januar vil rejse cirka tre millioner passagerer gennem lufthavnen. Det er 30 procent flere end i samme periode sidste år.

Over 60.000 passagerer vil på de travleste dage rejse fra lufthavnen, og de mest populære destinationer i ferieperioden er London, Istanbul, Barcelona, Dubai og Milano.

 

Relaterede artikler:

Sådan vil Schiphol løse sommerens udfordringer

Reservér tid online til sikkerhedskontrollen

Schiphol må endnu en gang indføre passagerloft