Se nordlys ombord på flyet

Rejser man med Icelandair, er det med selskabets nye EMTEQ-system muligt at opleve naturfænomenet nordlys undervejs på flyrejsen.

Flere flyselskaber er, udover blot at transportere passagerer, også begyndt at have større fokus på at give disse en større rejseoplevelse, og derfor bliver der i de fleste nye fly installeret en række tekniske funktioner, der skal gøre flyrejsen så unik som mulig.

En af de ting, der efterhånden er en standard i alle nye fly, er en speciel form for belysning, der blandt andet kan ændre sig i takt med omgivelsernes klima og klokkeslet.

Det betyder, at det blandt andet er muligt for selskaberne at skabe en realistisk solopgang eller solnedgang samtidig med, at dette rent faktisk foregår i virkeligheden.

Hos den islandske flyselskab Icelandair har man dog taget skridtet videre og valgt at tilbyde sine passagerer at opleve det velkendte naturfænomen nordlys ombord på selskabets fly.

I april blev Icelandair således det første flyselskab nogensinde, der fik installeret det såkaldte EMTEQ fuldspektrum LED-system på et af sine 23 Boeing 757-fly, og det banebrydende system har gjort det muligt for det islandske flyselskab at genskabe nordlyset, uanset hvor flyet befinder sig i luften. Den nye belysning har længe stået højt på Icelandairs prioritetsliste.

”Mindre vedligeholdelse og lavere brændstofforbrug har været en vigtig del af vores opgraderinger, men også et ønske om at skabe en unik passageroplevelse i form af en fuld udnyttelse af belysningen”, udtaler salgs-og marketingchef Helgi Már Björgvinsson fra Icelandair til Airlinetrends.com.

Skal installeres på yderligere 18 fly
Ifølge Airlinetrends.com har Icelandair allerede planlagt at installere EMTEQ-systemet på yderligere 18 Boeing 757-fly, og hos EMTEQ er man stolte af, at Icelandair har valgt at åbne dørene for en helt ny verden indenfor kabinebelysning.

”Vi kan kun rose Icelandair for at gå længere, end hvad nogen andre har gjort i branchen i forhold til stemningsbelysning og formå at udnytte vores lyssystems fulde funktionalitet”, siger Ed Callahan, Global Business-direktør i EMTEQ.

Icelandair er dog ikke det eneste selskab, der har fået øjnene på for de mange belysningsmuligheder. Også Finnair, der dog endnu ikke har valgt at installere EMTEQ-systemet, har annonceret, at der på selskabets nye Airbus A350 vil være en nordlys-inspireret belysning.