Seks nye Iberia-ruter i 2011

Det spanske luftfartsselskab har netop præsenteret seks nye ruter, der åbnes i løbet af 2011. Alle ruter er interkontinentale, hvoraf fem aldrig før har været betjent fra det spanske marked.

Det spanske luftfartsselskab Iberia fusioneres den 24. januar med British Airways i IAG (International Airlines Group).

Med sig ind i samarbejdet har Iberia ruter til seks nye destinationer, der åbnes i løbet af 2011. Fra Madrid åbnes ruter til Los Angeles, Recife, Fortaleza, Cordoba (Argentina) og San Salvador. Herudover åbner Iberia fra Barcelona til Miami.

Allerede den 1. februar tager selskabets hul på de to nye destinationer i det nordøstlige hjørne af Brasilien, henholdsvis Recife og Fortaleza. De nye ruter viser, at Iberia satser hårdt på det brasilianske marked, hvor man i forvejen flyver en gang dagligt til Rio de Janeiro og to gange dagligt til Sao Paulo. Iberia forventer omkring 80.000 passagerer det første år til de to nye destinationer.

Ved sommerfartplanens ikrafttræden i slutningen af marts måned åbner de nye nordamerikanskeruter til Los Angeles fra Madrid og til Miami fra Barcelona. Disse ruter er de første i den særlige Joint Business Agreement mellem Iberia, British Airways og American Airlines. Under den nye aftale kommer også den nye BA-rute fra London til San Diego samt American Airlines´ nye ruter fra Chicago til Helsinki og fra New York til Budapest.

Starten på sommertrafikprogrammet markerer også åbningen af ruterne til Cordoba i Argentina samt San Salvador. Det er hensigten, at San Salvador skal være en slags lokal trafikknudepunkt, der distribuerer trafikken til og fra Managua, San Pedro Sula og Tegucigalpa.

Når Iberia og British Airways har gennemført fusionen den 24. januar er der skabt en gigant indenfor luftfarten. Tilsammen vil de to selskaber betjene over 200 destinationer med samlet mere end 400 fly. Der forventes 60 millioner passagerer årligt med en omsætning i nærheden af 15 milliarder Euro.

Foto: Iberia vil i 2011 åbne ruter til seks nye interkontinentale destinationer.