Selskab bag Spies-plagiat er gået konkurs

Selskabet bag Ving Tours, der forsøgte at markedsføre sig med lånte fjer fra Spies, er nu erklæret konkurs.

I begyndelsen af året dukkede et nyt navn op i det danske rejsemarked. I TV-reklamer, i aviser, på nettet og i store outdoor-reklamer tonede navnet Ving Tours frem sammen med et portræt af skuespilleren Robert Hansen. Formålet var at få danskerne til at købe rejser hos den nyetablerede rejsearrangør.

Men Ving Tours nåede aldrig at komme rigtigt i gang, før det hele var forbi. Danmarks største rejsearrangør, Spies, mente at opkomlingen havde udvist lige lovlig stor kreativitet ved at anvende ordet “Ving“, som indgik i Spies-koncernens navneportefølje, fra dengang hvor Ving Rejser var et separat brand hos Spies i Danmark.

Herudover mente Spies, at Ving Tours´ slogan “Smil, rejs og vær glad“ lænede sig lige tæt nok opad “Spies, rejs og vær glad.“ Efterfølgende valgte Spies at anlægge en sag ved Retten i Glostrup om fogedforbud mod at bruge navn og slogan. Dagen før, at retten den 7. marts traf sin afgørelse, valgte Ving Tours frivilligt at trække navnet tilbage.

Nu er selskabet så erklæret konkurs. Det skete den 4. november, hvor der blev afsagt konkursdekret over Ving Tours ved Sø- og Handelsrettens Skifteafdeling. Ved konkursen hed selskabet V.T. Holding ApS.

Tvangsopløsning blev annulleret
Siden den store mediestorm i begyndelsen af året, der kulminerede med fogedsagen i begyndelsen af marts måned, har der sidenhen været stille omkring selskabet og dets bagmænd.

Den 3. marts ændrede man selskabets navn fra Ving Tours ApS til V.T. Holding ApS. Blot få dage senere slettede selskabets ledelse binavnene Ving Tours ApS og Ving Tours Finans ApS som konsekvens af fogedsagen. Samtidig registrerede man dog binavnet Vind Tours ApS.

Det varede blot frem til den 8. april, hvor Erhvervsstyrelsen måtte anmode Sø- og Handelsrettens Skifteafdeling om opløsning af selskabet jævnfør § 225 i selskabsloven. Begæringen om tvangsopløsningen blev dog annulleret samme dag, som den blev fremsendt. Det fremgår af offentliggjorte registreringer fra Erhvervsstyrelsen.

Frem til konkursen nåede V.T. Holding at skifte ledelse. Ud af direktionen trådte Tom Hansen, der blandt i flere medier blev mistænkt for sammen med sine brødre at have tætte relationer til rockergruppen Bandidos. Tom Hansen blev den 15. juni erstattet af Palle Andersen fra Dragør. Selskabet nåede også at flytte adressen fra Park Allé 380 i Vallensbæk tilbage til Lautruphøj 1 i Ballerup, hvor selskabet havde haft adresse, før man begyndte flirten med rejsebranchen gennem Ving Tours.

Spies rejser krav
Som kurator er udpeget advokat Henrik Ørum fra Rødovre. Sø- og Handelsretten opfordrer enhver, der har en fordring eller andet krav mod V.T. Holding ApS om at anmelde kravet til kurator senest den 2. december.Det vil Spies gøre.

“Vi er ikke involveret i konkursen, men vi vil sende et krav til kurator om at få dækket vores omkostninger i forbindelse med retssagerne mod Ving Tours,“ siger Jan Vendelbo, direktør i Spies til Jyllands-Posten.