Skaber Danmarks tredjestørste charterarrangør

Sammenlægningen af Falk Lauritsen og Apollo vil skabe Danmarks tredjestørste charterarrangør med 180.000 gæster og en markedsandel på 19 procent.

To af Danmarks største charterarrangører med samme ejerkreds har nu valgt at slå pjalterne sammen. Der er tale om charterarrangørerne Apollo og Falk Lauritsen, der fremover vil markedsføre sig under Apollo-navnet, når de to ejerselskaber fusioneres.

Det er Falk Lauritsen Rejser A/S, der sammenlægges med Kuoni Nordic Danmark, der er filial af Kuoni Nordic AB i Sverige.

Selvom selskaberne inden længe vil blive fusioneret til ét selskab, vil selve sammensmeltningen af de to brands først ske fra vintersæsonen 2015/16.

“Som første led i processen, samler vi samtlige destinationer, hoteller og produkter i én samlet indkøbskurv. Dermed bliver der dobbelt så mange destinationer at vælge imellem, hvis man bestiller sin ferie gennem Falk Lauritsen. De loyale Falk Lauritsen-fans vil dermed opleve, at de snart kan bestille en aktive ferie på Playitas på Fuerteventura via Falk Lauritsens hjemmeside,“ forklarer Niels Grosen, der er landechef for Kuoni i Danmark.

Tredjestørste charterarrangør
Med sammenlægningen af de to selskaber rykker Apollo samlet op på tredjepladsen på ranglisten over de største charterarrangører i Danmark målt på antal rejsende.

I 2013 rejste 117.037 med Apollo, mens 62.595 foretrak Falk Lauritsen. Sammenlagt svarede det til 179.632 rejsende, hvilket rækker til en tredjeplads foran Bravo Tours. I spidsen ligger dog Star Tour og Spies, der hver især repræsenterer omkring 264.000 chartergæster.

I 2013 blev der i Danmark solgt 987.423 charterrejser, mens tallet er 98.119 højere, hvis man medregner antallet af rejser fra danske lufthavne, der er solgt i Sverige.