Skandinaver med nyt spansk flyselskab

Evelop er navnet på et nyetableret spansk charterflyselskab, der flyver med gæster fra bl.a. Apollo og Spies.

Da det portugisiske flyselskab Orbest sidste år gik konkurs, valgte spanske Barceló Group at opkøbe selskabet og overtage driften under det nye navn Evelop Airlines. Overtagelsen er godt nyt for skandinaviske charterturister, idet det nye flyselskab flyver gæster fra blandt andet Apollo og Spies til spanske ferieøer fra flere skandinaviske byer i Danmark, Sverige og Norge.
I forbindelse med konkursen i Orbest, har Evelop overtaget selskabets flyflåde, hvorfor charterturene beflyves med et Airbus A320-200 og et Airbus A330-300.
Ved siden af charterflyvninger er Evelop også startet på selv at sælge billetter til flyvninger til Gran Canaria fra Jönköping og Borlänge/Falun i Sverige, Kristiansand i Norge og Turku i Finland, ligesom det også er muligt at rejse til Tenerife Sur fra de to sidstnævnte destinationer.
Barceló Group er et af de førende turistselskaber i Spanien, og har efter overtagelsen af Orbest, flyttet flyselskabets hub fra Lisbon Portela Airport i Portugal til Palma de Mallorca Airport.
Både charter og rutefly
Da Evelop Airlines kom til verden i 2013, var det kun et charterflyselskab, men i de seneste måneder har selskabet arbejdet hårdt på også at kunne tilbyde ruteflyvninger, hvor Evelop selv sælger billetterne. Efter at selskabet fornylig har tilføjet eget booking-system på sin hjemmeside, er transformationen komplet. Administrerende direktør for Evelop, Emeterio Lorente, udtrykker til det spanske magasin Preferente stolhed over selskabets banebrydende udvikling:
”I de seneste måneder har vi givet vores brand en ny identitet, der adskiller sig fra de fleste andre selskaber på markedet. Det er netop det vi gerne vil signalere med vores hjemmeside – vi vil gerne identificeres med en ny måde at flyve på.”
Foruden flyvningerne til og fra Skandinavien, så flyver Evelop også fra Spanien til blandt andet Island, England, Finland og Israel samt til Mexico og Cuba.