Forpladsen i Roskilde Lufthavn.

Skandinaviens bedste business-lufthavn

Roskilde Lufthavn gik to pladser tilbage på listen over Europas bedste lufthavne til at håndtere forretningsfly, men er stadig med i topstriden og overhalede sin svenske rival, der vandt sidste år.

Sidste år blev Roskilde Lufthavns handlingselskab kåret til Europas næstbedste såkaldte ”fixed base operator” (FBO), der er de handlingselskaber, som tager sig af forretningsfly i større og mindre lufthavne. I år er Roskilde Lufthavn gledet ned ad listen, der baserer sig på svar fra kaptajnerne på de forretningsfly, der benytter lufthavnene. Roskilde Lufthavn er dog kun gledet ned på en fjerdeplads ud af 400 lufthavne. Dermed placerer Roskilde Lufthavn sig for tredje år i træk i top 10, da det i 2013 blev til en syvende plads.

Glæden over fortsat er være med i toppen bliver ikke mindre af, at lufthavnen samtidig kan kalde sig Skandinaviens bedste FBO. Sidste års nummer et, Grafair i Stockholm Bromma Lufthavnen, er nemlig kun blevet nummer fem i år.

”Det er vi meget stolte af, da vi naturligvis benchmarker os op mod Bromma og Grafair, da de også ligger med fremme forrest i feltet,” siger lufthavnschef i Roskilde Lufthavn, Lars Lip, til CHECK-IN.dk.

Skuffe kunderne
Lars Lip er ikke i tvivl om hvad det er, der forhindrer Roskilde Lufthavn i at blive nummer et.

”Vi har en udfordring, når det kommer til hangarkapacitet. Vi har gode samarbejdspartnere blandt virksomhederne i lufthavnen, men nogle gange må vi skuffe kunderne,” siger Lars Lip.

Roskilde Lufthavn har dog ingen aktuelle planer om selv at opføre en hangar.

Handlingselskabet Rizon Jet i London Biggin Hill-lufthavnen uden for London genvandt sin førsteplads fra 2013 foran Eccelsa Aviation i Olbia-lufthavnen på den italienske ø Sardien og Universal Aviation UK i London Stansted.