Skiftedag hos Danish Travel Awards

Torsdag aften deltog 350 repræsentanter fra rejsebranchen i den årlige Danish Travel Awards prisuddeling arrangeret af fagbladet Stand By. Der blev kåret vindere i 20 kategorier under prisuddelingen i Tivoli Hotel & Congress Center. Der var skiftedag med mange nye selskaber øverst på skamlen.

Der har netop været skiftedag blandt regeringens ministre, og også hos arrangøren af Danish Travel Awards har man holdt skiftedag.

Det stærkt eksponerede Crowne Plaza Copenhagen Towers var skiftet ud med Tivoli Hotel & Congress Center ved torsdag aftens prisuddeling ved Danish Travel Awards festen.

Dermed er arrangementet i sin 16. udgave kommet tilbage til bycentrum efter i en årrække at have været placeret hos Hilton Copenhagen Airport og herefter de seneste to år hos “det røde regeringshotel“ på Amager.

Men det var ikke udelukkende de fysiske rammer, der var forandrede.Antallet af prismodtagere var skåret ned fra 22 til 20, og der var en del nye navne øverst på skamlen.

Lufthansa-gruppen dominerede

Den nye Emirates-rute fra København til Dubai havde medvirket til at skubbe Singapore Airlines væk fra førstepladsen i kategorien interkontinentale flyselskaber.

Og i kategorien bedste europæiske flyselskab gjorde Lufthansa-gruppen rent bord, idet Lufthansa og datterselskaberne Austrian og Swiss var blandt de nominerede. Her var det Swiss, der løb med førstepladsen og afløste Sun-Air of Scandinavia, der fortjent havde løbet med hæderen de foregående to år.

SAS kunne tage hjem med kategorierne bedste indenrigsflyselskab og bedste charterflyselskab, omend selskabet nok havde foretrukket at have været kåret som vinder i andre kategorier.

Aftenens 20 vindere var således:

Bedste biludlejningsselskab: Holiday Autos
Bedste busoperatør: Riis Rejser
Bedste passagerrederi: Color Line
Bedste krydstogtsrederi (o. 1.000 pass.): Royal Caribbean Cruise Line
Bedste krydstogtsrederi (u. 1.000 pass.): Silversea Cruises
Bedste lavprisflyselskab: Air Berlin
Bedste charterflyselskab: SAS
Bedste indenrigsflyselskab: SAS
Bedste europæiske flyselskab: Swiss International Air Lines
Bedste interkontinentale flyselskab: Emirates
Bedste interkontinentale flyselskab (Business Class): British Airways
Bedste charterarrangør: Falk Lauritsen Rejser
Bedste ferierejsebureau: Spies
Bedste forretningsrejsebureau: Carlson Wagonlit Travel
Bedste feriehotel: Comwell Kellers Park Hotel
Bedste forretningshotel: First Hotel Skt. Petri
Bedste hotelkæde: Radisson Blu Hotels
Bedste rejsewebsite: Momondo
Bedste turistkontor: Østrig
Bedste turistland: USA

Også forretningsrejsebureauerne fik ny vinder. Vejle Rejser havde i såvel 2009 som 2010 modtaget en Danish Travel Award, men Danmarks største forretningsrejsebureau Carlson Wagonlit Travel stod øverst på skamlen i 2011-udgaven..

Stand By og Scandinavian Travel Media fortjener en stor ros for at holde fast i afholdelsen afet arrangement, som er velbesøgt og værdsat blandt mellemlederne og topcheferne i rejse- og luftfartsbranchen.