Slut med peanuts hos Southwest Airlines

Peanuts har i årtier været nærmest synonymt med det amerikanske flyselskab Southwest Airlines. Men nu afskaffer selskabet de salte jordnødder om bord.

Peanuts har gennem årtier nærmest været den mest udbredte snack om bord på fly. De salte jordnødder er for eksempel blevet serveret sammen med drinken før måltidet på de flyselskaber, hvor den slags service stadig findes, eller bare langet ud som en hurtig snack på en kort flyvning.

Det amerikanske selskab Southwest Airlines er særligt tæt forbundet med peanuts. Selskabet har serveret peanuts om bord på sine fly siden 1970erne og var det første amerikanske selskab, der afskaffede måltider om bord for alene at spise passagererne af med peanuts.

Selskabet har også markedsført sig som ”the peanut airline” – en henvisning til lave billetpriser, ligesom selskabet har drevet en blog med navnet ”Nuts about Southwest.”

106 millioner poser peanuts om året
Sidste år serverede Southwest Airlines over 106 millioner poser peanuts ombord på sine fly. Men nu er det slut. Southwest Airlines stopper med at servere peanuts ombord, skriver flere amerikanske medier. Det skyldes hensynet til passagerer med nøddeallergi.

”Jordnødder vil altid være en del af Southwests historie og DNA. For at sikre den bedste oplevelse ombord for alle, især for kunder med peanutrelaterede allergier, har vi taget den svære beslutning at stoppe med at servere jordnødder på alle flyvninger fra den 1. august,” lyder det i en erklæring fra selskabet over for USA Today.

I stedet for peanuts vil selskabet fremover tilbyde blandt andet gratis pretzels, cookies, chips og andre typer af snacks på selskabets længere ruter.

Peanuts er bandlyst hos mange selskaber
Med beslutningen om at droppe peanuts følger Southwest Airlines i sporet på de fleste andre amerikanske flyselskaber, som for længst har afskaffet peanuts om bord af hensyn til nøddeallergikere.

Både Continental, United, US Airways, JetBlue og American Airlines er stoppet med at servere peanuts efter adskillige klager fra allergikere, og i 2010 overvejede det amerikanske transportministerium ligefrem et forbud mod peanuts om bord på fly.

Relaterede artikler:

Hellere internet end peanuts

Passagerer vælger flymaden fra og spiser i lufthavnen