Sønderborg med fart på i første halvår

Sønderborg Lufthavn havde knap 20 procents vækst i første halvår af 2017 og har nu kurs mod fordums styrke.

I 2016 havde Sønderborg Lufthavn en beskeden passagervækst på 2,3 procent til 56.106 passagerer. Det placerede Danmarks mindste lufthavn med fast rutetrafik på en næstsidsteplads blandt de otte største danske lufthavne.

Når 2017 er omme ser resultatet formentlig helt anderledes ud. I hvert fald hvis Sønderborg i andet halvår kan fastholde den kanonstart på året, som lufthavnen har haft i det første halvår. Her er passagermængden nemlig vokset med 19 procent til 33.052 passagerer. Hvis det fortsætter, så vil lufthavnen få omkring 67.000 passagerer i 2017.

Det vil stadig gøre den til den mindste af de otte lufthavne med et godt stykke op til Esbjerg Lufthavn, der skal have et kolossalt dårligt 2017, hvis Sønderborg skal overhale dem.

Med den store vækst er Sønderborg Lufthavn godt på vej tilbage mod fordums styrke, hvor lufthavnen havde mere end 70.000 passagerer om året. Det var blandt andet tilfældet, da det nu hedengangne Cimber Air holdt til i lufthavnen og betjente ruten mellem Sønderborg og København.

Uformindsket styrke
Forklaringen på Sønderborgs store passagervækst skal findes flere steder. For det første har flyselskabet Alsie Express, der i dag betjener Sønderborg – København, fået godt fat i markedet og justeret fartplanen til erhvervslivets behov.

For det andet får Sønderborg Lufthavn i 2017 mindst 23 charterflyvninger, som er den primære forklaring på fremgangen. Og som formentlig vil betyde, at fremgangen fortsætter med uformindsket styrke i andet halvår.

Til Malaga
Det danske rejsebureau Gislev Rejser sender 19 gange gæster afsted mod Pisa på det italienske fastland og Alghero på den italienske ø Sardinien. Det er Alsie Express, der med selskabets matsorte ATR72-fly bringer chartergæsterne frem og tilbage til de italienske lufthavne. Flyene er indrettet med 64 sæder til Toscana og 48 sæder til Sardinien.

Derudover sender turarrangøren Grandprix Tours tre gange motorsportsinteresserede danskere sydpå fra Sønderborg til Le Mans og Formel 1-løb. Og endelig så får Sønderborg Lufthavn til oktober en direkte charterflyvning til Malaga. Det er det tyske rejsebureau Neubauer Touristik, der vil sende omkring 180 chartergæster afsted fra den lille sønderjyske lufthavn.

Der bliver tale om en enkel flyvning fra Sønderborg til Malaga den 17. oktober og en returflyvning den 24. oktober. Neubauer vil benytte et Airbus A320-fly og ikke et Boeing 737-fly magen til det, som i forbindelse med en lignende flyvning for Neubauer sidste år kørte ud i græsset i Sønderborg Lufthavn, da flyet inden start skulle vende for enden af banen.

 

 

Relaterede artikler:

Fra Sønderborg til Malaga

Dubai-flyvning fra Sønderborg Lufthavn aflyses

Sønderborg Lufthavn overvejer længere bane

Charterfly atter på vingerne efter fastkørsel

Mere charter til Sønderborg Lufthavn

Sønderborg Lufthavn i chartergennembrud

Rekordvækst i Sønderborg Lufthavn